Med ny trase går Bjørn og gjengen for deltakerrekord

Klare for sykkel- og folkefest: Denne gjengen er klare for folkefesten neste helg når Arctic Race avsluttes i Narvik. Men aller først, før hovedrittet, vil de gjøre stas på yngre syklister i Narvik. Den nye traséen vil gå bak sykkelentusiastene, i Kongensgate. Fra venstre: Per Egil Voie, Elisabeth Hagen, Mie Rosvoll, Terje Andersen, Elin Sandvik og Bjørn Bardal.

Klare for sykkel- og folkefest: Denne gjengen er klare for folkefesten neste helg når Arctic Race avsluttes i Narvik. Men aller først, før hovedrittet, vil de gjøre stas på yngre syklister i Narvik. Den nye traséen vil gå bak sykkelentusiastene, i Kongensgate. Fra venstre: Per Egil Voie, Elisabeth Hagen, Mie Rosvoll, Terje Andersen, Elin Sandvik og Bjørn Bardal. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Snart er det duket for Arctic Race-sluttetappe og -folkefest i Narvik. Om halvannen uke tar rytterne turen over Hålogalandsbrua og inn i Narvik by.

Under Arctic Race er det gjerne de proffe rytterne som kaprer overskriftene, men Bjørn Bardal, banksjef i Sparebank 1 Nord-Norge (SNN), avdeling Narvik, ønsker å ha en annen gruppe syklister i fokus.

Søndag 18. går nemlig Mini Arctic Race of Norway av stabelen, med Sparebank 1 Nord-Norge som arrangør. Barneløpet er et tilbud for barn i alderen 3-12 år, og arrangeres i timene før hovedrittet ankommer Narvik.

Ny trasé

Nytt av året er at traseen til barneløpet kommer til å gå langs Kongens gate i sentrum, med målgang på Frydenlundsbrua.

– Nå blir løpet mye mer sentralt, og det vil bli enklere å komme seg til området. I tillegg kommer vi nærmere folkefesten i sentrum, og forhåpentligvis blir det stor stas for ungene som deltar, sier Bjørn Bardal.

– Jeg har også fått opplyst at TV 2 kommer til å filme under barneløpet, legger han til.

Det vil være mulighet for påmelding i timene før start, men banksjefen anbefaler foreldre å melde på deltakere på nettsidene til barneløpet.

Det er ifølge Bardal mulig å hente ut startnummer hele arbeidsuka før løpet, i lokalene til banken.

– Vi har ligget på mellom 400 og 500 deltakere de to tidligere årene. Nå håper vi på mer enn 500 deltakere, og at vi dermed setter ny rekord, sier banksjefen.

Ny trasé: Slik blir den nye løypa under årets utgave av Mini Arctic Race of Norway.

Ny trasé: Slik blir den nye løypa under årets utgave av Mini Arctic Race of Norway. Foto:

– Helt fantastisk

Bjørn Bardal forteller at alle de Narvik-ansatte i Sparebank 1 Nord-Norge, Eiendomsmegler 1 og SNN Regnskapshuset jobber dugnad 18. august.

– Barneløpet er en svært hektisk dag, men samtidig helt fantastisk. Det er sjelden man får se så mye smil og latter, og vi synes det er et utrolig bra supplement til hovedrittet. At man får til å engasjere og gjøre stas på unger, er med på å skape rammer for en fantastisk sykkeldag, sier Bardal med et smil, før han legger til:

– Det eneste kravet vi har til deltakere, er at de bruker hjelm. Sykkel velger de selv, og foreldre må gjerne følge barna sine under løpet, om ønskelig.

Helga etter Arctic Race går Haikjeften-festivalen av stabelen for første gang.

– Det er mye som skjer i byen om dagen, og jeg håper folk deltar og skaper liv. Økt aktivitet er positivt for Narvik, slår banksjefen fast.

Viktig med hjelm: Terje Andersen er klar for sykkelfest, og har på eksemplarisk vis hjelm på hodet.

Viktig med hjelm: Terje Andersen er klar for sykkelfest, og har på eksemplarisk vis hjelm på hodet. Foto:

Artikkeltags