SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Brighton er undervurdert

Brighton og Glenn Murray har vist fine takter i oktober. Spillsenteret tror de kan vinne på bortebane mot et Swansea-lag som sliter.

Brighton og Glenn Murray har vist fine takter i oktober. Spillsenteret tror de kan vinne på bortebane mot et Swansea-lag som sliter. Foto:

Av

Brighton imponerer. Selv om de ikke spiller bra, så klarer de å få med seg poeng.

DEL

OddstipsLørdagens oddsprogram domineres av kampene fra engelsk fotball. Det er full runde i Premier League og Mesterskapsserien, i tillegg spilles første runden i FA-cupen. Det er med andre ord en drømmehelg for de anglofile!

Lørdagens råtips: Burnley er ikke sjanseløse

Lørdagens singeltips: Notodden vinner på rutinen

Lørdagskupongen: Skal Liverpool åpne slusene igjen?

Søndagens råtips: Fem år uten seier på Stamford Bridge

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Swansea - Brighton B

Engelsk, Premier League.  At Swansea har fått en knalltøff start på sesongen kommer ikke som noen overraskelse.

Da laget fra Sør-Wales solgte viktige Gylfi Sigurdsson og Fernando Llorente var det flere som mente at waliserne ville havne i bunnkampen i Premier League, men nedrykksspådommene ble dempet da de hentet inn Renato Sanches på lån fra Bayern München, Wilfried Bony og Tammy Abraham. De to førstnevnte har imidlertid ikke innfridd forventningene.

Swansea er nå i trøbbel. De har kun vunnet én av de siste syv kampene, og balanserer på nedrykksstreken. Det er bare målforskjellen som skiller waliserne fra Everton som er på nedrykksplass.

Hjemme på Liberty Stadium har de vært en katastrofe. De har én seier og fire tap. The Swans har sluppet inn 43 mål foran egne fans siden starten av forrige sesong, og det er mer enn noen av de andre lagene i Premier League.

Sjekk lørdagens singeltips her:

Schalke har for alvor fått opp farten 

Det er ikke bare defensivt det svikter hos Swansea. Paul Clements menn har 20 skudd på mål i de ti første kampene i Premier League. Bare tre lag har hatt færre scoringer etter ti serierunder siden 2006.  Sunderland i 2012, Aston Villa i 2014 og Burnley i 2016.

Tammy Abraham har vært en viktig spiller for waliserne. Han har vært involvert i 71 prosent av målene til laget i Premier League. Abraham har scoret fire og har én målgivende. Wilfried Bony, som kom tilbake til Swansea fra Manchester City, har kun scoret én gang på de 25 siste Premier League-kampene.

Brighton på sin side viser glimrende form. De har kun ett tap på de fem siste kampene, og det nyopprykkede laget er ubeseiret i de tre siste.

Men: Brighton har ikke vunnet noen av de fem siste kampene verken i ligaen eller cupen mot Swansea, og de har tapt fire av de kampene. Forrige gang de slo waliserne var i desember 2006. Det begynner å bli en stund siden.

Det er faktisk enda lenger tid siden The Seagulls vant på bortebane mot The Swans. De har ikke vunnet på ni bortematcher. Den forrige borteseieren kom helt tilbake i november 1992. Det er altså 25 år siden. 

Brighton slet med å tilpasse seg nivået i Premier League, og de tapte tre av de fem første kampene denne sesongen. Nå har de virkelig kommet i flytsonen, og de har kun tapt én av de siste fem kampene. Det var mot Arsenal.

Chris Hughton sine menn kan vinne to bortekamper på rad for første gang siden 1981, hvis de vinner mot Swansea lørdag. I forrige bortematch høvlet de over West Ham og vant 3-0 i London. 

Swansea kan først som sist merke seg navnet til Glenn Murray. Han har scoret 14 mål i Premier Leageu, og ti av dem har kommet på bortebane. Swansea, nå er dere advart!

Vertene mangler Martin Olsson og Renato Sanches som begge er skadetmens Leon Britton må stå over lørdagens kamp på grunn av sykdom.

The Swans får tilbake Wilfried Bony om har vært ute i mange uker med en strekkskade.

Brighton har ingen nye spillere på skadelisten. Steve Sidwell er eneste som er ute. Beram Kayal og Sam Baldock er begge tilbake etter skadevbrekk.

Brighton er i flytsonen, og det er definitivt ikke Swansea. Jeg tror det nyopprykkede laget til Chris Hughton kan slå et Swansea-lag som sliter. Borteseier belønnes med 3,30 i odds, og jeg satser 100 kroner. Spillestopp er klokken 1555.

Her er vårt andre råtips lørdag 4. november:

Swansea City - Brighton & Hove Albion 2,10 - 3,00 - 3,30 B

Total odds: 3,30