SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Brighton tar FA-cupen på alvor

Brighton & Hove Albion og Anthony Knockaert (t.v.) klarte bare 0-0 hjemme mot West Bromwich Albion og Sam Field i den første FA-cupkampen mellom lagene. Onsdag er det klart for omkamp på the Hawthornes. (Isabel Infantes/PA via AP)

Brighton & Hove Albion og Anthony Knockaert (t.v.) klarte bare 0-0 hjemme mot West Bromwich Albion og Sam Field i den første FA-cupkampen mellom lagene. Onsdag er det klart for omkamp på the Hawthornes. (Isabel Infantes/PA via AP) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Brighton har gått videre fra fire av de siste fem omkampene i FA-cupen.

DEL

Oddstips (Bergensavisen) Spillsenterets øvrige onsdagsmeny:

Oddssingel FA-cupen: Brighton tar FA-cupen på alvor

Oddssingel Skottland: Knalltøff bortekamp for Gerrard og Rangers

Oddsdobbel håndball: Frisk håndballdobbel til over tre ganger innsatsen

Oddssingel Premier League: Manchester City skal tilbake på toppen

Midtukekupongen: Skyhøy bonuspott på midtukekupongen

V76 BjerkeVi jakter V75-opptur på Bjerke

V4 BergsåkerFrekke V4-objekter til lunsj

Det er et strålende langoddsprogram vi har foran oss onsdag. Det er Super-G for menn under VM i alpint i Åre. I tillegg er det duket for Barcelona mot Real Madrid i første semifinaleoppgjør av Copa del Rey. I Premier League kan Manchester City overta serieledelsen dersom de vinner sin bortekamp mot Everton. Ellers er det cupfotball fra Tyskland og det er full serierunde i skotsk Premiership. Her hjemme spilles det en rekke kamper i Eliteserien i håndball både for kvinner og menn.

NB! 117 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

West Bromwich Albion - Brighton & Hove Albion S TV 2,65 3,10 2,30 B (spillestopp kl. 2100)

Klikk her for å levere dette spillet

FA-cupen, omkamp. 4. runde. West Brom falt ned til fjerdeplass i Championship etter 2-3-tapet mot Middlesbrough i helgen. Scoringer av Jay Rodriguez og Dwight Gayle gjorde at Baggies ledet 2-1 frem til det gjensto et kvarter av kampen, men to mål fra Britt Assombalonga gjorde at Boro stakk av med alle poengene på The Hawthornes.

The Baggies har kun tapt to av de siste 15 kampene, og de har vunnet fem av de siste seks på bortebane.

Albion har ennå ikke sluppet inn mål i de to FA-cupkampene de har spilt denne sesongen. Jonathan Bond har holdt nullen begge gangene.

West Brom har møtt Chris Hughton i 4. runden i FA-cupen tidligere. Det var i 2009-2010-sesongen. Den gangen vant the Baggies 4-2 mot Hughtons Newcastle.  Jeg tviler på at historien gjentar seg.

NB! Fredag kan du vinne 600 millioner kroner i Eurojackpot. Lever kupongen her!

The Seagulls har spilt fem kamper i Premier League uten seier nå. Sist gang de vant i ligaen var i desember mot Everton, men Brighton slo Bournemouth 3-1 i FA-cupen på bortebane i den tredje runden. Og jeg tror Brighton kan klare å slå WBA i onsdagens match.

Hughton sine menn skapte en rekke sjanser hjemme mot Watford i helgen, men Ben Foster reddet the Hornets gang på gang.

Bortestatistikken til Brighton er imidlertid et sorgens kapittel. De har kun vunnet to av 13 bortekamper i ligaen. Også i FA-cupen har de slitt på bortebane. De har tapt tre av de siste fem bortekampene i FA-cupen.

The Hawthorns er heller ingen enkel bane å komme til, særlig på en onsdag kveld i februar. Denne kampen kommer inneklemt mellom to viktige Premier League-kamper mot Watford og Burnley. For Hughton og Brighton vil det være viktigere å sikre plassen i Premier League fremfor å gå videre i cupen, men samtidig trenger de en opptur. Det er ødeleggende for et lag å tape kamp etter kamp. 

Brighton trenger en seier for å styrke selvtilliten før innspurten i Premier League, og jeg tror de vil kline til i denne matchen.

Hughton har bekreftet at Alireza Jahanbakhsh spiller cupkampen mot WBA på onsdag, men Dale Stephens er trolig fortsatt ute.  Jose Izquierdo er også uaktuell på grunn av n kneskade, mens Bernardo sliter med en strekkskade.

West Brom mangler sannsynligvis Matt Phillips og James Morrison. Begge er usikre på grunn av ankelskader.  I tillegg er lånespillerne Stefan Johansen og Jefferson Montero ikke tilgjengelig. Det er heller ikke Jacob Murphy.

West Brom har bare vunnet en av de siste åtte hjemmekampene i FA-cupen mot lag fra Premier League. Samtidig har Brighton gått videre fra fire av de siste fem omkampene i FA-cupen.

Brighton nådde kvartfinalen i FA-cupen for første gang på 32 år sist sesong. Jeg tror de har ambisjoner om å gå like langt denne sesongen. Jeg går for borteseier til Brighton. Oddsen er 2,30. Det er ok. Spillestopp er klokken 2100.

Klikk her for å levere dette spillet