SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Celta imponerer på bortebane

Celta Vigo og Iago Aspas har vært gode på bortebane i september og oktober, og vi tror de tar sin tredje borteseier på rad søndag.

Celta Vigo og Iago Aspas har vært gode på bortebane i september og oktober, og vi tror de tar sin tredje borteseier på rad søndag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Celta har scoret ni mål på de to siste bortekampene.

DEL

OddstipsTo dager på rad uten treff, men det er små marginer. West Ham var inne til seks minutter på overtid. Da scoret Palace. Utrolig irriterende.

Et herlig langoddsprogram står foran oss søndag. Det er blant annet full serierunde i eliteserien og 1. divisjon her hjemme, i tillegg er det av fotball fra både England, Tyskland, Spania, Italia og Frankrike.

Søndagskupongen: Viking er en gavepakke!

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Malaga – Celta Vigo B

Spansk, La Liga. Malaga er desperate etter en seier. Etter ni serierunder står de med åtte tap og én uavgjort.

De har allerede seks poeng opp til Eibar som ligger på plassen over nedrykksstreken.

Problemet til Malaga er at de er så svake defensivt at jeg har vanskelig for å se at de skal få med seg poeng mot et Celta-lag i fremgang. Laget fra den spanske solkysten har sluppet inn hele 20 mål så langt denne sesongen. Det er bare ett lag som har sluppet inn flere baklengsmål enn dem hittil denne sesongen.

Celta Vigo har vært ustabile i starten av sesongen, men de to siste bortekampene viser at Malaga har all grunn til å frykte Galicia-laget. Celta har vunnet 4–0 mot Eibar, og i forrige bortekamp knuste de Las Palmas 5–2 på Gran Canaria.

Det virker som Celta trives på bortebane, for de slo Eibar i cupen i midtuken. Den seieren kom også i Baskerland.

Laget ligger nå på en tiendeplass, seks poeng bak Leganes som innehar den siste Europaliga-plassen i La Liga.

En av hovedgrunnene til fremgangen heter Iago Aspas. Celta-spissen er virkelig kommet i form. Han har scoret hat trick på Gran Canaria i forrige bortematch. Sammen med Maxi Gomez vil han antakeligvis bli en pest og en plage for forsvaret til tabelljumbo Malaga. Uruguayeren Gomez har scoret fem ganger på de åtte siste kampene.

Uansett hvordan man leser statistikken, så er den lite lystig lesning for Malaga-fansen. De har kun tatt 0,11 poeng snitt per kamp, og de har sluppet inn 2,22 mål per kamp. På hjemmebane er snittet enda svakere. De slipper inn 2,25 mål i snitt foran egne fans.

Det er ikke bare bakover Malaga har problemer. De har nemlig kun scoret fire mål denne sesongen. De må begynne å putte ballen i mål hvis de har tenkt å overleve i La Liga denne sesongen.

Under omstendighetene er det mest overraskende at Malaga har valgt å beholde trener Michel, men det spørs om ikke han sitter på lånt tid. Klubbeierne vil neppe la ham fortsette om tapsrekken fortsetter, tror jeg.

Sjekk vårt forslag til søndagskupong her:

Viking er en gavepakke! 

De siste seks kampene mellom disse to lagene har endt med tre hjemmeseire til hvert av lagene. Men det er verdt å merke seg at Malaga kun har tatt ett poeng på de ni første kampene, og det gjør dem til det laget i La Liga som har tatt færrest poeng på de ni første kampene noensinne.

Det er også greit å notere seg at Malaga er det eneste laget i La Liga hvor angriperne ennå ikke har scoret.

Celta har sluppet inn syv mål i løpet av de 15 siste minuttene av kampene, og det er mer enn noen andre lag i den spanske toppserien.

Malaga mangler Diego Rolan. Adalberto Penaranda vil trolig starte på topp på bekostning av Borja Bastón. Det er spennende å se hva han i så fall kan utrette.

Celta får tilbake Ruben Blanco som var suspendert i forrige serierunde. Sergi Gomez vil antakeligvis komme inn i midtforsvaret på bekostning av Andreu Fontas i midtforsvaret.

Celta er et av lagene som jeg har solt på tidligere, og jeg gir dem også tillit denne søndagen. 2,30 i odds på borteseier er ok, og jeg klinker til med 250 kroner i innsats. Spillestopp er klokken 2040.

Her er vårt singeltips søndag 29. oktober:

Malaga–Celta Vigo 2,70–3,05–2,30 B

Total odds: 2,30