SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Chelsea er altfor stor favoritt mot Everton

Everton og Wayne Rooney jubler for scoringen sin mot Swansea. Vår oddstipper tror Liverpool-klubben kan overraske mot Chelsea.

Everton og Wayne Rooney jubler for scoringen sin mot Swansea. Vår oddstipper tror Liverpool-klubben kan overraske mot Chelsea. Foto:

Av

4,95 i odds på et formsterkt Everton-lag er interessant.

DEL

OddstipsDet er et deilig oddsprogram på lille julaften. I Premier League skal Manchester United ut i en vanskelig bortekamp mot Leicester og Manchester City er vertskap for Bournemouth. Det spilles også full runde i italiensk Serie A, hvor godbiten er toppoppgjøret mellom Roma og Napoli lørdag kveld.

Lørdagens singeltips: West Ham fortsetter fremgangen

Lørdagskupongen: Har vi sett et bedre lag i Premier League?

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Everton – Chelsea H

Engelsk, Premier League. Ny trener-effekten har virkelig løftet Everton, for laget har hatt en fantastisk formutvikling etter at Sam Allardyce kom inn.

I mandagens kamp mot bunnlaget Swansea snudde de 0–1 til 3-1-seier. De har nå imponerende 4-1-0 på de fem siste kampene. Resultatene har fått dem ut av bunnstriden og opp på 9.-plass.

Med unntak av Liverpool (1-1), så har de møtt overkommelig motstand. Derfor blir Chelsea-kampen Big Sam sin første virkelige eksamen.

Everton har kun vunnet én gang mot Chelsea på de åtte siste kampene i Premier League. Ja, The Blues har faktisk vunnet de tre siste ligamøtene mot Everton med en målforskjell på 10-0!

For å plassere enda litt mer malurt i Everton-begeret, så viser statistikken at Chelsea allerede har vunnet mot The Toffees tre ganger i 2017! Det eneste laget de har slått fire ganger innenfor et kalderår er Crystal Palace. Det skjedde i 1990.

Det er likevel håp for Everton-supporterne. The Toffees har nemlig vunnet fem av de siste åtte hjemmekampene mot Chelsea.

Samtidig har Everton en flott formutvikling. De har vunnet fire av de fem siste kampene, og de har holdt nullen i tre av dem.

The Toffees har vært bra offensivt, og det viser også tallene. De har scoret 47 mål i Premier League hjemme på Goodison Park og det er ny klubbrekord. Kun Manchester City, med 52 mål, har flere scoringer på hjemmebane.

Sjekk lørdagens singeltips:

West Ham fortsetter fremgangen 

Sam Allardyce er også en mann som vet hvordan Chelsea skal slås. Han har vunnet de to siste kampene han har møtt Chelsea, og han kan bli den første manageren som vinner mot Chelsea med fem forskjellige klubber.

Enda viktigere er det at Wayne Rooney er i slag. Han har scoret ti mål på 16 kamper denne sesongen, og hvis Everton skal vinne tror jeg Rooney må ha dagen.

Chelsea tok seg videre til semifinalen i ligacupen på onsdag, med 2–1 hjemme mot Bournemouth. De stilte med mange reserver, men satte inn Morata på slutten. Det spørs om ikke Antonio Conte angrer på den beslutningen i dag. Morata scoretriktignok et mål, men ble utvist.

På de siste ti kampene har Chelsea 8-1-1, mens bortestatistikken er 6-1-2. Men de har ikke overbevist på fremmed gress i de tre siste kampene, hvor de kun har én seier. Jeg skjønner ikke helt hvorfor de er gjort til skyhøye favoritter mot Everton på bortebane.

Everton-manager Sam Allardyce vil antakeligvis stille med det samme laget som slo Swansea 3–1 på hjemmebane mandag.'

En gledelig nyhet for Everton-fansen er at Yannick Bolasie er tilbake i troppen for første gang på ett år, men Leighton Baines er fortsatt ute med skade. Det er også Coleman, Funes Mori, Stekelenburg og Barkley.

Chelsea mangler viktige Álvaro Morata som er suspendert. Han fikk sitt femte gule kort da han feiret scoringen sin mot Bournemouth i ligacupen. Belgiske Michy Batshuayi vil trolig vikariere for ham. David Luiz er også ute. Brasilianeren er skadet.

Everton er bedre organisert etter at Big Sam overtok og har hatt marginene på sin side. Chelsea mangler et par viktige spillere før kampen på Goodison Park. Tapet av Morata svekker dem.

Jeg synes Chelsea er gjort til altfor stor favoritt på bortebane. 1,62 i odds på Chelsea frister ikke, men 4,95 i odds på et formsterkt Everton-lag derimot virker som et spennende tips. Jeg satser 100 kroner på Rooney & co. Spillestopp er klokken 1325!

Her er vårt råtips lørdag 23. desember:

Everton – Chelsea 4,95 – 3,40 – 1,62 H

Total odds: 4,95