SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Gabon vinner med stjernen tilbake

Gabon har fått tilbake stjernen Pierre Emerick Aubameyang. Det får oss til å tro på seier i lørdagens kvalikkamp.

Gabon har fått tilbake stjernen Pierre Emerick Aubameyang. Det får oss til å tro på seier i lørdagens kvalikkamp. Foto:

Av

Pierre Emerick Aubameyang er en nøkkelspiller hos Gabon. Han er tilbake lørdag.

DEL

Oddstips (Bergensavisen) Det er landslagspause i de store europeiske ligaene, og det gjør at utvalget på lørdagskupongen er noe mindre enn en vanlig lørdag. Oddsprogrammet denne uken inneholder blant annet VM-kvalikkamper fra Afrika og det spilles fotball i League One og League Two i England. I tillegg spilles det en playoffkamp til eliteserien mellom Mjøndalen og Ull/Kisa.

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Gabon - Mali H

VM-kvalifisering, Afrika, gruppe 3. Verken Gabon eller Mali har muligheten til å gå til topps i gruppen. Den andre kampen i gruppen mellom Elfenbenskysten og Marokko vil avgjøre hvem som blir gruppevinner, mens Gabon og Mali må kjempe om å unngå å havne på sisteplass.

Det ligger ikke an til noen målfest på Stade de Franceville. Mali har kun scoret ett mål på fem kamper i kvaliken, og det er ingenting som tyder på at de plutselig skal begynne å score mot Gabon.

Mali tok ut seks spisser i den forrige troppen da de møtte Elfenbenskysten, men de hadde kun scoret fire landslagsmål til sammen og ingen av spillerne i troppen hadde scoret mer enn fire mål for landslaget.

Det eneste målet i kvaliken kom på bortebane mot Elfenbenskysten i august i fjor. Før bortekampen mot Gabon har de fire kvalikkamper på rad uten nettkjenning, men de er i alle fall godt organisert defensivt. I de to siste kampene har de spilt 0-0 mot topplagene Marokko og Elfenbenskysten.

Sjekk vårt forslag til lørdagskupong:

Gabon ødela sin mulighet til å kjempe om gruppeseieren da de tapte 0-3 mot Marokko på bortebane i forrige runde. Den kampen spilte de uten Gabons største stjerne, Pierre-Emerick Aubameyang.

Dortmunds superangriper har ikke spilt de siste landskampene for hjemlandet etter at han meldte forfall til kvalikkampen mot Elfenbenskysten i mai, hvor de tapte 0-3. Aubameyang har ikke vært i form i Bundesliga denne sesongen, men jeg tror likevel han kan gjøre en forskjell i denne kampen.

Gabon har kun tapt én av de fire siste hjemmekampene mot Mali. Da lagene sist møttes i Franceville endte kampen med 4-3-seier til Gabon.

Disse to lagene er ofte involvert i kamper som ender uavgjort. Gabon hadde spilt åtte kamper på rad uavgjort før uavgjortrekken ble brutt i juni, mens Mali har delt poenge i syv av sine siste 13 kamper. Det omvendte oppgjøret mellom disse to lagene endte også 0-0.

Gabon mangler midtbanespilleren Samson Mbingui, mens Mali må klare seg uten spissene Moussa Marega og Abdoulay Diaby. Det betyr mer problemer for Mali offensivt. Nå er det antakeligvis Adama Niane som starter på topp. Dette blir hans fjerde landskamp.

Jeg tror hjemmebanefordelen blir avgjørende i denne kampen. Samtidig har jeg tro på at Aubameyang vil gjøre en forskjell. Han er en spiss i verdensklasse, og er en type som kan gjøre ting på egenhånd. Hos Mali er det spisskrise, og det er lite som tyder på at de score. 2,25 i odds på hjemmeseier er fristende. Innsatsen blir 100 kroner, og spillestopp er klokken 1525.

Her er vårt singeltips lørdag 11. november:

Gabon - Mali 2,25 - 2,75 - 3,05 H

Total odds: 2,25