SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Klarer Arsenal å bryte Liverpool-dominansen?

Arsenal's Alexandre Lacazette celebrates after scoring his side's first goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and Manchester United at the Emirates stadium in London, Saturday, Dec. 2, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Arsenal's Alexandre Lacazette celebrates after scoring his side's first goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and Manchester United at the Emirates stadium in London, Saturday, Dec. 2, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) Foto:

Av

Liverpool har hatt god kontroll på Arsenal de siste sesongene.

DEL

Oddstips (Siste) Enda en herlig fotballdag venter oss. Fredagens oddsprogram inneholder en godbit fra Premier League, hvor Arsenal og Liverpool barker sammen på Emirates. I tillegg er det kamper fra spansk La Liga, og en rekke ishockeykamper fra hele Europa.

Torsdagens råtips: Girona har aldri tap mot Eibar

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Arsenal – Liverpool B

Engelsk, Premier League. Halve sesongen er spilt i Premier League, og tabellen begynner å se ut slik man hadde ventet på forhånd. Det er ikke noe Arsenal-fansen jubler over, siden de går inn i andre halvdel av sesongen uten å være inne blant de fire beste lagene.

Arsenal innehar femteplassen, men de er bare ett poeng foran overraskelseslaget Burnley. Tirsdag gikk Arsenal videre i ligacupen etter å ha vunnet 1–0 med B-laget mot West Ham.

Arsène Wengers menn har ikke imponert de tre siste ukene. De har én seier, to uavgjorte og ett tap på de fire Premier League-kampene i desember. Det mest bekymringsfulle er at de kun har scoret tre mål på de fire kampene.

På hjemmebane har de vært solide. Statistikken viser 8-0-1 og 22–7 i målforskjell. Manchester United er det eneste laget som har reist fra Emirates med tre poeng denne sesongen. De scoret også tre ganger mot The Gunners.

Bakover har Arsenal vært sterke på Emirates. De har holdt nullen i seks av sine ni hjemmekamper denne sesongen.

Men hvis det er noe lag som vet hvordan de skal bryte gjennom Arsenal-forsvaret, så er det Liverpool. Merseyside-laget har scoret 17 mål på de syv siste kampene mot Arsène Wengers menn. Fire av scoringene kom sist de gjestet Emirates. Den gangen slo de Arsenal 4–3.

Jürgen Klopps menn har hatt overtaket på Arsenal de siste sesongene. De har vunnet de tre siste kampene mot laget fra Nord-London, og de er ubeseiret i de siste fem.

Liverpool er det laget som scorer mest på bortebane i Premier League sammen med Manchester City. Begge lagene har scoret 24 bortemål så langt denne sesongen i Premier League.

Klopps menn viser glitrende form. Forrige helg vant de hele 4–0 på bortebane mot Bournemouth, og det var den fjerde borteseieren på rad. Samtidig har de spilt tolv kamper på rad uten tap, uansett turnering.

Mohamed Salah har vært en fantastisk tilvekst i Klopps mannskap etter at han kom til Anfield i sommer. Egypteren har scoret 14 mål i Premier League så langt denne sesongen, og et av målene kom i 4-0-seieren mot Arsenal på Anfield i slutten av august.

Det er flere grunner til å stole på Liverpool fredag:

  • Arsenal har tapt tre kamper på rad mot Liverpool, men de har ikke tapt fire kamper på rad mot Anfield-laget siden mai 1998.
  • Liverpool har scoret tre mål eller mer i de fire siste Premier League-kampene mot Arsenal under Jürgen Klopp, og de har scoret 14 mål totalt.
  • Liverpool er det første laget i den engelske toppserien som har vunnet fire bortekamper på rad med en margin på tre mål eller mer.

Superreserven Olivier Giroud er usikker, mens Aaron Ramsey og Santi Cazorla definitivt er ute.

Liverpool vet ennå ikke om Alberto Moreno og Daniel Sturridge kan spille, mens Marko Grujic, Joel Matip, Nathaniel Clyne og Ádám Bogdán er alle på skadelisten.

Jeg synes Liverpool virker å være laget som er i best form, og med tanke på at de har vunnet de tre siste kampene mot Arsenal og scoret 15 mål i de kampene, så satser jeg pengene mine på Liverpool i denne kampen. Oddsen på borteseier er 2,55, og innsatsen blir 100 kroner.

Her er vårt singeltips fredag 22. desember:

Arsenal – Liverpool 2,40 – 3,30 – 2,55 B

Total odds: 2,55