SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Manchester City jakter historisk trippel

Pep Guardiola var mildt sagt fornøyd etter søndagens seriegull. Her jubler han underveis i kampen mot Brighton.
 (AP Photo/Frank Augstein)

Pep Guardiola var mildt sagt fornøyd etter søndagens seriegull. Her jubler han underveis i kampen mot Brighton. (AP Photo/Frank Augstein) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Manchester City blir historiske i England om de vinner lørdagens FA-cupfinale. City står ugardert på lørdagens tippekupong.

DEL

LørdagskupongenSpillsenterets øvrige lørdagsmeny:

Lørdagskupongen: Manchester City jakter historisk trippel

Oddsingel La Liga: Sevilla kan miste alt

Oddssingel FA-cupen: Manchester City lar seg ikke stoppe

V75 JarlsbergDobbel jackpot med over 6 mill kr ekstra

V4/V5 Klampenborg: Topp sjanser for Oliver Wilson

Lotto:

Lørdagens tippekupong består av FA-cupfinalen mellom Manchester City og Watford, Champions League-finalen mellom Lyon og Barcelona for kvinner, tre kamper fra PostNord-ligaen og avsluttes med sju kamper fra Norsk Tipping-ligaen. Bonuspotten vokser og er på ca 1,7 mill krInnleveringsfristen på lørdagens tippekupong er som vanlig kl 15.55. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

NB! 14 millioner kroner i Lotto-potten. Leverer kupongen her!

1. Manchester City - Watford
FA-cupfinale som spilles på Wembley.  Manchester City spiller sin første FA-cupfinale siden 2013, da laget meget overraskende tapte 0-1 for Wigan. Sikret som kjent sitt andre strake seriemesterskap sist søndag etter overbevisende 4-1 seier borte mot Brighton og vant som kjent ligacupen tidligere i år etter å ha slått Chelsea etter straffesparkkonkurranse. Avsluttet Premier League-sesongen med å vinne de 14 siste seriekampene og er i knallform før lørdagens finale. Pep Guardiola kan glede seg over at både Kevin De Bruyne og Fernandinho er friskmeldt og dermed er det kun Benjamin Mendy som er uaktuell.  City blir altså det første laget i England til å ta trippelen seriegull, seier i ligacupen og seier i FA-cupen dersom de vinne lørdagens finale.

Watford er klar for sin første FA-cupfinale siden 1984, da ble det finaletap mot Everton. Watford har gjennomført en flott sesong i Premier League og endte på 11. plass, men tok kun ett poeng på de fire siste seriekampene. Ingen tvil om at manager Javi Gracia og Watford har hatt denne finalen i kikkerten en periode. Jose Holebas hadde opprinnelig karantene, men denne er omgjort. Gerard Deulofeu er friskmeldt.

Manchester City har vunnet samtlige åtte kamper mot Watford de fire siste sesongene i Premier League. City er naturligvis storfavoritter til å ta sin tredje tittel denne sesongen og vinne FA-cupen. Blir trolig lørdagskupongens aller største favoritt, men det er ikke lett å argumentere for annet enn City-seier heller. H.

Klikk her for å levere din tippekupong

2. Lyon - Barcelona
Finale i Champions League for kvinner. Kampen spilles i Budapest.

Lyon er klar for sin åttende finale og har vunnet turneringen de tre siste sesongene. Forrige sesong stod det 0-0 mot Wolfsburg etter ordinær tid i finalen, men Ada Hegerberg og co vant 4-1 etter ekstraomganger. I 2016/17-sesongen var Paris Saint Germain mostander. Også da stod det 0-0 etter ordinær tid. Det gjorde det også etter ekstraomgangene, men Lyon vant straffesparkkonkurransen. Wolfsburg var også finalemostander i 2015/16 sesongen. Også da stod det uavgjort etter ordinær tid, og etter ekstraomganger. Lyon vant etter straffesparkkonkurranse.  Lyon med 7-1-0 på åtte kamper i sluttspillet denne sesongen og slo ut Maren Mjelde og Chelsea i semifinalen.

Barcelona ga som kjent LSK kvinner i leksjon i kvartfinalen og tok seg greit av Bayern München i semifinalen etter å ha vunnet 1-0 både borte og hjemme. Møtte Lyon i kvartfinalen forrige sesong, men tapte da både bortekampen og hjemmekampen med ett mål. Røk 1-3 hjemme og 0-2 borte mot PSG i semifinalen i 2016/17-sesongen og røk også ut mot PSG sesongen 2015/16, da i kvartfinalen. Det er første gang at Barcelona tar seg til finale.

Lyon er storfavoritter til å ta sin fjerde strake tittel, men de tre foregående finalene har alle gått til ekstraomganger. HU.

3. Egersund - Sola
2. divisjon avdeling 1. Egersund gikk på sesongens andre tap lørdag, da poengløse Levanger tok sine første poeng og vant 2-0. Således har det vært en start litt på det jevne for Egersund hittil med 2-1-2 på de fem første seriekampene. Henning Romslo ble utvist mot Levanger og soner karantene her. 1-1-1 på tre spilte hjemmekamper.  5-6-2 hjemme for Egersund i fjorårssesongen.

Nyopprykkede Sola har åpnet forsiktig ogg kun tatt fire poeng på sine fem første seriekamper. Den seieren kom hjemme mot Brattvåg i tredje serierunde (2-1). Begge bortekampene er tapt (0-1 mot Bryne) og (0-2 mot Moss), og Sola har altså tilgode å score mål på bortebane. 2-3 tap hjemme mot Nardo sist lørdag.

Hjemmelaget bør ha gode vinnersjanser i denne kampen. HU.

4. Nardo - Levanger
2. divisjon avdeling 1. Nardo har kun spilt fire kamper sålangt, tre av dem på bortebane. Innledet serien med 1-1 hjemme mot Vidar og har deretter slått både Moss (2-1) og Sola (3-2) på bortebane, mens det ble 0-3 tap mot Egersund borte. Står med sju poeng og spiller således kun sin andre hjemmekamp lørdag.  5-3-5 på hjemmebane i 2. divisjon avdeling 2 i fjor.

Levanger har også i likhet med Nardo kun spilt fire kamper. Innledet med tre strake tap og uten å score mål, før det ble en overraskende 2-0 seier hjemme mot Egersund forrige lørdag. Rykket som kjent ned fra OBOS-ligaen etter forrige sesong og tok kun 15 poeng da og hadde svake 2-4-9 på bortebane.

Nardo skal stå som ganske klar favoritt i denne kampen. H.

5. Sotra SK - Asker
2. divisjon avdeling 2. Nyopprykkede Sotra SK trenes av velkjente Tommy Knarvik, men de har ikke hatt noen spesielt god åpning på sesongen. Seieren kom borte mot Florø i andre serierunde (3-1). Hjemme på Sotra har laget kun spilt en kamp, der var i seriepremieren mot Grorud. Det endte med 0-1 tap. 0-1 tap ble det også sist helg borte mot Alta.

Heller ikke Asker har hatt noen pangstart på sesongen. Kun en kamp er vunnet og totalt er det blitt fem poeng på fem kamper. 0-0 hjemme mot Grorud sist helg og borte har laget tilgode å score mål (0-1 tap mot Florø og 0-0 mot Senja). Endte på 4. plass i avdeling 1 forrige sesong, men hadde ikke bedre enn 4-3-6 på bortebane da.

Ingen enkel kamp dette. H på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

NB! 14 millioner kroner i Lotto-potten. Leverer kupongen her!

6. Kråkerøy - Lørenskog
De sju siste kampene på lørdagskupongen er alle hentet fra 3. divisjon (Norsk Tipping-ligaen), der det totalt er seks avdelinger. Denne er fra avdeling 1.

Hjemmelaget har hatt en brukbar start med tre seire og to tap. Var i aksjon borte mot svakt plasserte Årvoll mandag kveld og vant den kampen 3-2. Det var lagets andre seier på rad, Spjelkavik ble slått 3-1 hjemme i runden før. Den andre spilte  hjemmekampen endte med 0-3 tap mot Sarpsborg 08 2. Ligger på 5. plass med totalt ni poeng.

Lørenskog åpnet sesongen med 3-4 tap borte mot Sarpsborg 08 2, men har deretter fire strake seire og ligger på 2. plass, kun poenget bak serieleder Eidsvold Turn. 3-1 mot Sunndal i lagets andre spilte bortekamp.

Bortelaget er naturligvis ganske klare favoritter her, men vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

Klikk her for å levere din tippekupong

7. Grei - FK Tønsberg
3. divisjon avdeling 2. Etter å ha innledet sesongen med to strake poengdelinger, gikk Grei på sitt tredje strake tap da det ble 1-2 borte mot Vålerenga 2 mandag kveld. Ligger dermed helt sist på tabellen med sine to poeng, men to av de tre tapene har vært med kun ett mål. Hjemme har laget spilt tre kamper og kun tatt ett poeng.

Da ser det bedre ut for FK Tønsberg som har kapret 10 poeng på sine fem første kamper. Tapet kom hjemme mot Ullern i siste serierunde (1-3). Borte har laget slått Follo 4-1 og spilt 0-0 mot Lokomotiv Oslo.

Bortelaget bør fikse tre poeng her. B.

8. Bergen Nord - Djerv 1919
3. divisjon avdeling 4. Nyopprykkede Bergen Nord åpnet sin sesong med 3-1 seier borte mot svake Valdres, men siden er det kun blitt ett poeng på de fire neste. Det poenget kom borte mot Fana i tredje serierunde. Etter 1-2 hjemme for Strømsgodset 2 nest sist, ble det 0-2 tap borte for Brann 2 mandag kveld.

Djerv 1919 har åpnet strålende og tok sin femte strake seier sist lørdag da byrival Vard Haugesund ble slått 3-0 hjemme.  Djerv 1919 var ikke den største opprykksfavoritten på forhånd, men sålangt tyder det på at ekspertene tok feil.

Djerve 1919 har sett strålende ut hittil og tar trolig sin sjette strake seier her. B.

9. FK Fyllingsdalen - Valdres
3. divisjon avdeling 4. Meget skuffende sesonginnledning for FK Fyllingsdalen med Erik Huseklepp som den store profilen. Kun fire poeng er det blitt for laget på de fem første seriekampene og det er langt unna forventning. Den eneste seieren er kommet hjemme mot Brann 2 i andre serierunde. Sist lørdag endte det 3-3 borte mot Os, men en tre tap på de fem første er svakt.

Det ser uansett verre ut for Valdres som har 1-12 i målforskjell på sine to siste seriekamper. Etter 1-8 borte for Stord nest sist, endte det med 0-4 tap hjemme for Sogndal 2 sist helg. Fire tap på de fem første, mens tabelljumbo Vestfossen ble slått 4-1 hjemme i tredje serierunde.

FK Fyllingsdalen må få opp farten nå, om de skal ha håp om å melde seg på i opprykkskampen og skal slå svake Valdres. H.

10. Brumunddal - Orkla
3. divisjon avdeling 5. Brumunddal rykket ned fra 2. divisjon etter 2017-sesongen og endte på 4. plass i 3. divisjon avdeling 5 i fjor. Denne sesongen har de innledet meget svakt og etter fem serierunder er laget fortsatt uten seier (0-2-3). Kun tre mål er scoret og hjemme er det blitt 2-2 mot Rosenborg 2 og 0-1 tap mot Tiller. Mandag ble det 0-2 tap borte for Raufoss.

Det har ikke vært veldig mye bedre poengfangst for Orkla i starten. Men de kan i det minste skilte med en seier. Den kom hjemme mot Raufoss 2 nest sist. Utover det har Orkla tapt tre av de øvrige fire seriekampene, men de har i det minste tatt fire poeng på de to siste seriekampene. 1-1 borte mot tabelljumbo Steinkjer sist helg.

Vrien kamp dette. HU på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

11. Strindheim - Nybergsund
3. divisjon avdeling 5. Strindheim åpnet 3. divisjon avdeling 5 med to seirer og 6-0 i målforskjell, men har siden gått på tre strake tap. Begge de to siste hjemmekampene er tapt, 3-4 mot Ranheim 2 og 0-1 sist lørdag mot Melhus.

Nybergsund står med sju poeng etter sine fem første seriekamper etter nedrykket fra 2. divisjon i fjor. Som vanlig er de sterke hjemme i Trysil der laget har tatt fire poeng på de to første. Borte er det blitt to tap og en seier. Seieren kom mot Tiller i seriepremieren (1-0).

Hjemmebanefordel og vi tror Strindheim fikser tre poeng her. H.

12. Fløya - Finnsnes
Toppkamp i 3. divisjon avdeling 6. Imponerende snuoperasjon av Fløya borte mot hjemmesterke Junkeren sist lørdag. Lå under både 0-2 og 1-3 i den kampen, men snudde til 4-3 seier. 13 poeng på de fem første seriekampene og Fløya er dermed alene på tabelltoppen. Det eneste poengtapet er kommer borte mot Gjelleråsen (2-2).

Finnsnes har kun spilt fire kamper og kommer til denne toppkampen som fortsatt ubeseiret. 2-2-0 og sterke 11-2 i målforskjell hittil. Etter 0-0 hjemme mot Harstad og 2-2 borte mot sterke Skjervøy i de to første seriekampene, har det blitt 2-0 borte mot Leknes og 7-0 hjemme mot Lillestrøm 2 i de to siste.

Det endte 0-0 i tilsvarende kamp forrige sesong. Vi tror hjemmelaget forblir ubeseiret også etter lørdagens kamp. HU.

96-rekker:
1. Manchester City — Watford H

2. Olympique Lyon — FC Barcelona HU

3. Egersund — Sola HU

4. Nardo — Levanger H

5. Sotra SK — Asker H

6. Kråkerøy — Lørenskog HUB

7. Grei — FK Tønsberg UB

8. Bergen Nord — Djerv 1919 B

9. FK Fyllingsdalen — Valdres H

10. Brumunddal — Orkla HU

11. Strindheim — Nybergsund IL-Trysil H

12. Fløya — Finnsnes HU

432-rekker:

1. Manchester City — Watford H

2. Olympique Lyon — FC Barcelona HU

3. Egersund — Sola HU

4. Nardo — Levanger H

5. Sotra SK — Asker HUB

6. Kråkerøy — Lørenskog HUB

7. Grei — FK Tønsberg UB

8. Bergen Nord — Djerv 1919 B

9. FK Fyllingsdalen — Valdres H

10. Brumunddal — Orkla HUB

11. Strindheim — Nybergsund IL-Trysil H

12. Fløya — Finnsnes HU

Klikk her for å levere din tippekupong