SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Mjøndalen er et solid høstlag

Jubel for scoring 1-0 av Quint Jansen, Mjøndalen (nr to fra v.) under Mjøndalen NM kvartfinale mellom Mjøndalen og Sarpsborg 08 på Isachsen Stadion i Mjøndalen lørdag.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Jubel for scoring 1-0 av Quint Jansen, Mjøndalen (nr to fra v.) under Mjøndalen NM kvartfinale mellom Mjøndalen og Sarpsborg 08 på Isachsen Stadion i Mjøndalen lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto:

Av

Mjøndalen har vunnet to ganger mot Ull/Kisa denne sesongen.

DEL

OddstipsDet er landslagspause i de store europeiske ligaene, og det gjør at utvalget på lørdagskupongen er noe mindre enn en vanlig lørdag. Oddsprogrammet denne uken inneholder blant annet VM-kvalikkamper fra Afrika og det spilles fotball i League One og League Two i England. I tillegg spilles det en playoffkamp til eliteserien mellom Mjøndalen og Ull/Kisa.

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Mjøndalen – Ull/Kisa H

Kvalik til eliteserien. Mjøndalen våknet for alvor til i høst, med seier i ni av de ti siste kampene og solide 23–5 i målforskjell.

Det skjedde noe med bruntrøyene fra Nedre Eiker i august. Etter en trøblete sommer med få trepoengere i serien, tok trener Vegard Hansen og resten av trenerteamet et valg om å endre formasjon etter 0-5-tapet mot Florø. De la om fra 4-4-2 til 4-3-3. Det var en genistrek.

I høst har Mjøndalen vært det klart beste laget i 1. divisjon, også bedre enn Glimt, som vant med 16 poengs margin på Start.

På hjemmebane har Vegard Hansens menn vært solide i hele år. Det er på bortebane de har slitt. De sto faktisk uten seier på de ti første bortekampene sine. Den første borteseier kom 3. september, da vant de 1–0 mot nettopp Ull/Kisa.

Buskerud-laget har hatt et godt tak på Ull/Kisa denne sesongen. De vant hjemmekampen 3–1 etter at romerikingene ledet 1–0 ved pause. Den kampen viste hvor sterke Mjøndalen er foran egne fans.

På 15 hjemmekamper står laget fra Nedre Eiker med flotte 11-2-2. Alle de seks siste hjemmekampene er vunnet.

Mjøndalen er og blir et høstlag. Siden opprykket til 1. divisjon i 2008 har bruntrøyene sanket flere poeng på høsten i alle sesongene unntatt 2014, men i 2014-sesongen var det kun ett poeng som skilte vår- og høstdelen av serien.

Den imponerende poengfangsten i høst gjorde at Mjøndalen bare endte tre poeng bak Start som tok den siste direkte opprykksplassen.

Sjekk lørdagens andre singeltips:

Gabon vinner med stjernen tilbake 

Nå kan Mjøndalen kopiere opprykket fra 2014-sesongen. Den gangen havnet de også på tredjeplass i 1. divisjon, og endte opp med å bytteplass med Brann i eliteserien.

Mjøndalen visste det var viktig å ta tredjeplassen. Den ga hjemmekamp i første kvalikkamp mot Ull/Kisa lørdag, og med seier der så venter ny hjemmekamp mot Ranheim eller Sandnes Ulf. Kommer Mjøndalen seirende igjennom disse to kampene så blir det en eventuell dobbeltkamp mot lag nummer 14 i Eliteserien. Vinneren spiller i Eliteserien 2018. Den vinneren kan meget vel bli Mjøndalen.

Mjøndalen har vært i samme situasjonen før, og den rutinen kan bli viktig, tror jeg.

Ull/Kisa har vært en av de store positive overraskelsene denne sesongen. De scoret 61 mål denne sesongen. Bare Glimt scoret flere enn dem. Problemet hos romerikingene er at de har vært for gavmilde bakover. 55 baklengsmål på 30 kamper er dårligere enn både Elverum som rykket ned og Fredrikstad som endte på kvalik.

Bortestatistikken til Jessheim-laget er brukbar. De står med 8-1-6, kun Glimt har tatt flere poeng på bortebane. Jeg tror likevel de får trøbbel mot et Mjøndalen-mannskap som har spilt opprykkskvalik før. Det er erfaringen er ikke til å kimse av.

Samtidig møter Ull/Kisa er hjemmesterkt Mjøndalen-lag. Det var bare Glimt som tok flere poeng enn dem foran egne fans denne sesongen. Jeg føler meg sikker på at denne matchen ender med hjemmeseier. Innsatsen blir 250 kroner og spillestopp er klokken 1455.

Her er vårt andre singeltips lørdag 11. november:

Mjøndalen – Ullensaker/Kisa 1,85 – 3,40 – 3,50 H

Total odds: 1,85