SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Nice har vært et mareritt for Lille

Nice's Alassane Plea, left, celebrates after scoring during a Europa League group K soccer match between Zulte Waregem and Nice at the Regenboog stadium in Waregem, Belgium, on Thursday, Sept. 14, 2017. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Nice's Alassane Plea, left, celebrates after scoring during a Europa League group K soccer match between Zulte Waregem and Nice at the Regenboog stadium in Waregem, Belgium, on Thursday, Sept. 14, 2017. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) Foto:

Av

Nice må stole på Alassane Plea mot Lille. Det trenger ikke å være så dumt.

DEL

Oddstips (Siste) Tirsdagens oddsprogram var vanskelig, og verken Wolfsburg eller West Ham leverte varene. Dermed ble det ingen gevinst i går.

Det er et rikholdig oddsprogram denne tirsdagen. Det spilles to interessante kamper i den engelske ligacupen: Bristol City – Manchester United og Chelsea – Bournemouth, i tillegg er det storoppgjør i den tyske cupen mellom Bayern München og Borussia Dortmund. Det er også hentet kamper fra spansk La Liga og fransk Ligue 1.

Onsdagens singeltips: Lett match for Lyon

Midtukekupongen: Smeller cupbomben på Ashton Gate i kveld?

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Lille - Nice B

Fransk, Ligue 1. Da Marco Biels ble presentert som ny Lille-trener i sommer steg forventningene til klubben fra Nord-Frankrike, men hden tidligere Marseille-treneren klarte aldri å innfri.

Nå er Bielsa borte, og Lille forsøke å klatre på tabellen, men det er lettere sagt enn gjort. Etter tre tap på rad ligger Lille på nedrykkskvalik med 18 poeng.

Med seier i onsdagens kamp vil de antakeligvis kunne gå inn i vinterpausen over nedrykksstreken, men jeg tror de skal få problemer med å ta tre poeng mot et Nice-lag som endelig har funnet formen.

Nice, som tok en sterk tredjeplass sist sesong, var ventet å kjempe i toppen denne sesongen, men det har de ikke klart. Nå virker det imidlertid som laget fra Den franske rivieraen har fått opp dampen.

Nice har vunnet fem av de seks siste kampene, og de har en ikke tapt i Lille på de fem siste kampene. Sist sesong vant de begge kampene mot onsdagens motstander.

Forsvarsspillet har vært den store akilleshælen for begge lagene denne sesongen. Nice har sluppet inn 28 mål, kun tre lag har flere baklengsmål enn dem så langt. Likevel ligger de oppe på en grei sjetteplass med 26 poeng. Det skyldes at de har vært bra fremover på banen.

Den er en spiller som har vært uhyre viktig for Nice. Mario Balotelli har scoret ti ligamål denne sesongen, og han har scoret i fire Ligue 1-kamper på rad, men han spiller ikke onsdagens kamp. Balotelli er nemlig suspendert.

Det betyr at mye ansvar legges på skuldrene til Alassane Plea. Han er nest mest scorende i Nice hittil med sine fem nettkjenninger. Jeg tror han kan erstatte Balotelli i kampen mot Lille.

Lille er et av de svakeste hjemmelagene denne sesongen. De har kun tatt elleve poeng på sine åtte hjemmekamper. Nice er et middels godt bortelag, men med den formen de viser akkurat nå så tror jeg de kan ta tre poeng mot Lille.

Det er flere grunner til at jeg tror det:

  • Lille har ikke vunnet noen av de ti siste kampene mot Nice (fem tap og fem uavgjorte). Den siste seieren til Lille kom i 2012.
  • Lille har tapt åtte av de 13 siste ligakampene.
  • Nice har vunnet de fire siste ligakampene, og det er den beste rekkene med seire siden 2016. Da hadde de seks seire på rappen.
  • Nice har scoret i de fem siste bortekampene.

Thiago Maia kan være tilbake hos Lille. N'Guessan er ute, mens Enyeama er usikker.

Mario Balotelli er suspendert, mens Le Bihan og Sneijder er usikre. Ganago, Jallet og Lusamba er alle ute.

Jeg satser på en litt vågal borteseier i denne kampen. Nice viser klart best form, og de har hatt et godt tak på Lille. Jeg setter 100 kroner på bortelaget i denne matchen, og spillestopp er klokken 2040.

Her er vårt råtips onsdag 20. desember:

Lille - Nice 2,45 - 2,90 - 2,65 B

Total odds: 2,65