SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Portugal vinner ikke uten Ronaldo

Cristiano Ronaldo spiller ikke torsdagens privatlandskamp mot Kroatia.  (AP Photo/Francisco Seco)

Cristiano Ronaldo spiller ikke torsdagens privatlandskamp mot Kroatia. (AP Photo/Francisco Seco) Foto:

Av

Det portugisiske laget er bygget opp rund Ronaldo, uten ham tror vi kroatene klarer uavgjort i torsdagens kamp.

DEL

OddstipsNations League sparkes i gang med ni kamper på torsdagens oddsprogram. Turneringen består av alle UEFAs 55 nasjonale forbund, som igjen har blitt delt opp i fire divisjoner som er rangert etter FIFA-rankingen. Nations League skal erstatte tidligere uinteressante privatlandskamper. I tillegg er det drøssevis med kamper fra Champions League i ishockey, og natt til fredag spilles det tre kamper i Serie A i Brasil og det er serieåpning i NFL.

Spillsenterets øvrige spillmeny:

Oddstips: Norge vinner alltid mot Kypros

Oddstips: Bale & Co. vasler over irene

Oddstips: Frankrike utnytter tysk rusk i maskineriet

Midtukekupongen: Norge klar sikker på midtukekupongen

Trav: Tetbanker sørger for V4-opptur

Trav: Vi jakter lunsjsuksess i Drammen

NB! Fredag er det vanvittige 97 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Portugal – Kroatia 2,20 – 2,90 – 2,85 (spillestopp kl. 2040)

Privatlandskamp som spilles på Estadio do Algarve. Portugal vil reise seg etter et skuffende VM i Russland, hvor de røk ut i åttendedelsfinalen mot Uruguay.

Portugals tap mot Uruguay var av det sjeldne slaget. Det var det første tapet for portugiserne på syv kamper, og det femte tapet deres på 37 kamper.

Klikk her for å levere dette tipset!

Portugal mangler lagets desidert største stjerne, Cristiano Ronaldo, som selv ba om å slippe å spille privatlandskampen mot Kroatia og den første Nations League-matchen mot Polen. 33-åringen vil redusere belastningen på landslaget for å være i best mulig form for den nye klubben sin, Juventus.

Han var lagets viktigste spiller i VM, hvor han scoret fire mål, inkludert et spektakulært hat trick mot Spania. Det blir interessant å se hvordan portugiserne klarer seg uten Ronaldo, siden laget på mange måter er bygget opp rundt ham.

Ronaldo er ikke den eneste fra VM-troppen som mangler hos Portugal. Også Ricardo Pereira, Jose Fonte, Bruno Alves, João Moutinho, Joao Mario, Adrien Silva, Manuel Fernandes og Ricardo Quaresma er ute.

Se hjemme- og bortedraktene til Portugal her!

Ruben Neves, Rony Lopes og Renato Sanches er blant spillerne som er tatt ut til privatlandskampen mot Kroatia. Fernando Santos har i tillegg tatt inn fire spillere uten landskamper: Claudio Ramos, Pedro Mendes, Gelson Fernandes og Sergio Oliveira. Midtstopperen Pepe vil spille sin 100. kamp for Portugal i kveld.

Kroatia på sin side spiller sin første kamp etter finaletapet mot Frankrike i VM. De får en tøff oppgave. Portugal har kun tapt to av de siste tolv privatlandskampene på hjemmebane.

Dessuten har Kroatia tapt alle fire kampene de har spilt mot Portugal, ja, de har faktisk ikke klart å score mot portugiserne en gang.

Kroatia vant alle kampen i VM frem til finalen mot Frankrike. Selv om franskmennene gikk til topps i VM, så synes jeg kroatene spilte den mest underholdende fotballen i mesterskapet.

Sjekk tipset på torsdagens gigantmøte:

Frankrike utnytter tysk rusk i maskineriet 

I torsdagens kamp er flere av stjernene fra VM borte. Danijel Subasic, Ivan Strinic, Vedran Corluka og Mario Mandzukic har alle «pensjonert» seg fra landslaget, mens Dejan Lovren, Andrej Kramaric og Ante Rebic har alle meldt forfall på grunn av skader.

Duje Cop, Ivan Santini og Marko Livaja, som ennå ikke har spilt en eneste landskamp, kjemper om spissrollen til Mandzukic, men på midtbanen har de fortsatt Real Madrid-stjernen Luka Modric og Barcelona-spilleren Ivan Rakitic. Spørsmålet er hva de legger i en slik privatlandskamp. Jeg tviler på at de ofrer alt i denne matchen, og da kan det hende at uavgjort er et ok resultat.

Se de stilige landslagsdraktene til Kroatia her!

Portugal er favoritter hos bookmakerne til å slå Kroatia på hjemmebane, selv om de ikke imponerte i VM.

Kroatia mangler flere av nøkkelspillerne fra VM. De har enten gitt seg på landslaget eller er skadet, og i torsdagens kamp må de stole på at Luka Modric og Ivan Rakitic bærer laget. Portugal mangler sin desidert viktigste spiller i Ronaldo, og det vil være merkbart. Nå har portugiserne hjemmebanefordelen, og de har også et godt tak på Kroatia.

Jeg forventer en jevn kamp i Algarve. Dene kampen betyr ikke så forferdelig mye for noen av lagene, så begge er fornøyd med uavgjort. 2,90 i odds på U er spillbart, slik jeg ser det. Spillestopp er klokken 2040.

Klikk her for å levere dette tipset!