Det sier ordfører Eva Ottesen som nå har rykket opp som styreleder i Spire.

Det gjør hun etter at Kirstin Mobakken ble kastet. Ottesen vil ikke begrunne skiftet av ledelsen av et selskap som har vært betegnet som en entydig suksess.

Ottesen er enig i karakteristikken, men hun avstår fra å kommentere utskiftingen i styret annet enn å si at det kan forklares ved å se på utspill som er kommet den siste tiden.

Hva hun konkret tenker på, vil hun ikke si.

I forbindelse med lederskiftet har det kommet opp en debatt om disponeringen av ansatte i Spire. Forutsetningen var at de ikke skulle brukes i den kommunale driften. Etter at «næringspropellstillingen» likevel har vært brukt til drift, er kommunen er fakturert for 174.000 kroner.

– Jeg kommenterer heller ikke det. Men det er forskjellig oppfatning om spørsmålet, sier Ottesen som understreker at Spire er et kommunalt selskap.

Det får likevel et tilskudd på tre millioner fra Troms fylkeskommune – gitt at Gratangen kommune bidrar med sin ene million.

– Det betyr at det er mye penger å drive omtelling for, fastslår Eva Ottesen som sier hun frem til å få fullført fortsatt mye godt omstillingsarbeid.