Ildsjelen Ronald kan bli hedret på ny under jubileumsgalla

Sykkelfest: Ronald Berg og Narvik Cykleklubb bistår Tour of Norway for kids med å arrangere sykkelfest for barn.foto: Mikael M. Brendvik

Sykkelfest: Ronald Berg og Narvik Cykleklubb bistår Tour of Norway for kids med å arrangere sykkelfest for barn.foto: Mikael M. Brendvik

DEL

Ronald Berg har vært en ildsjel i Narvik Cykleklubb og Ankenes skiklubb gjennom årtier.

Nå er han en av sju ildsjeler som kan få hedersprisen når Nordland Idrettskrets arrangerer jubileumsgalla i forbindelse med sitt 100-årsjubileum 2. november.

Her kan du avgi din stemme:

Idrettslagene har foreslått kandidater fra hele Nordland, og idrettsrådene har valgt ut sju ildsjeler som vinner ildsjelpris i sin region.

Du kan være med på å avgjøre hvem som fortjener hedersprisen, ved å stemme på din kandidat. Avstemningen stenger 31. oktober.

Her kan du avgi din stemme:

Her er de sju kandidatene, med begrunnelse fra de forskjellige idrettsrådene:

Salten: Jan Myhre, Bodø bokseklubb

«Jan Myhre har i over tre tiår vært ildsjel og primus motor i Bodø Bokseklubb. Jan var med da klubben ble startet i 1986, og han er fortsatt trener for klubbens A-parti flere ganger i uka den dag i dag. Han har gitt mange som har trengt det et miljø og en tilhørighet i byen. Dette eren holdning han har videreført til andre trenere og medlemmer, og Bodø Bokseklubb er en klubb hvor folk stiller opp, heier på hverandre og hjelper til. Jan har også svært gode sportslige resultatet er og vise til, og Bodø bokseklubb har siden starten i 1986 hatt 23 norgesmestre på ungdom, junior og seniornivå. I tillegg til arbeidet han legger ned i treningslokalet til Bodø bokseklubb hver uke, tilbringer Jan mange helger i året som dommer i ulike idrettshaller, for å bidra til at barn, unge og voksne får muligheten til å drive med sin sport. Som den eneste i Nord-Norge er Jan sertifisert dommer både i Norges bokseforbundet og i det internasjonale bokseforbundet. Som trener er Jan er forbilde, motivator og inspirator. Han er også en reservepappa og venn for alle som trenger det, og har en helt egen evne til å se de som er til stede.»

Ofoten: Ronald Berg, Narvik Cyckleklubb og Ankenes skiklubb

«Han legger ned utallige timer på fritiden for den lokale sykkelklubben, og ikke minst i skiklubben. Utrolig mange har gått i oppkjørte løyper som Ronald Berg har laget med tråkkemaskinen, år ut og år inn. Han gir også råd om reparasjon og vedlikehold av sykler så vel som valg, preparering og smøring av ski.»

Lofoten: John Magnus Gjelle, Svolvær IL og Knausen FK

«Fotballtrener og dugnadskonge i Svolvær siden slutten på 1960-tallet. I tillegg må det nevnes at John Magnus Gjelle har vært trofast dommer uansett tid, sted og vær, og rekruttert utallige ungdommer til dommergjerningen, i en årrekke. John Magnus Gjelle har hatt utallige andre frivillige verv.»

Vesterålen: Vigdis Leinan Olsen, Grytting idrettslag

«Hun står på for et lite idrettslag, og er hoveddrivkraften bak tilrettelegging for at vi har et idrettslokale, men også for at vi fremdeles har en barnehage i bygda. Vigdis er motoren for at dugnadsjobb blir trivelig! Hun vasker, rydder, tar telefoner, kjører rundt og ordner- stiller opp på møter- følger opp det administrative- hun baker, hun organiserer- hun tilrettelegger for at bygda skal ha et samlingspunkt. Hun er aktiv i å aktivisere eldre, og hun legger til rette for at det skal være enkelt å avholde kafé for bygda en gang i måneden. Hun er positiv og aktiv. Selv om helsen skranter litt, så er hun en inspirasjon og motivator.»

Indre Helgeland, Ole Morten Wie, Mo Orienteringsklubb

«Ole Morten Wie var med og starta opp igjen orienteringsaktiviteten på 90-tallet og har helt klart vært en viktig motor i klubbarbeidet. Han er en enorm ressurs både når det gjelder kompetanse, arbeidsevne og entusiasme. Han ser ut til å bruke bortimot all disponibel tid til lidenskapelig arbeid med ovennevnte temaer. Dette gir selvfølgelig resultater i form av godt miljø, gode løpere og utvikling av ulike konsepter i o-klubben. På mange måter er mannen krumtappen i Mo o-klubb, og bidrar i tillegg langt utover dette. Orienteringssporten er en idrett som kombinerer mange ferdigheter for at det skal bli meningsfylt og artig. Ole Morten er en av dem som behersker alle sidene og briljerer med disse.»

Midtre Helgeland, Kjell Vidar Norheim, Hattfjelldal IL

«Hattfjelldal er ei lita bygd. Dominerende idrett har over mange år vært ski og skiskyting. Kjell Vidar Norheim har siden 2011 bygd opp et stort og allsidig friidrettsmiljø for aldersgruppa 11–20 år som har gjort seg bemerket i hele landet. Med sine fantastiske evner til å se hver enkelt ungdom, er han spesielt opptatt av å skape et godt miljø. Han har også etablert egen jentegruppe. Hans kjærlighet for friidrett kommer til uttrykk i det han sier og gjør. Han er en meget god formidler og foredragsholder. Han søker hele tiden etter ny kunnskap som kan være med å utvikle den enkelte ungdom i gruppa. Med svært begrensede treningsfasiliteter har han skapt et friidrettsmiljø med utøvere som er blant de beste i landet.»

Sør-Helgeland, Simen Garaas, Sømna IL

«Siden Simen Garaas flyttet hjem til Sømna, har han vært trener for både guttelag og seniorlag i fotball, i tillegg til å være leder i fotballgruppa. Han har også hele tiden trent flere lag i håndball, denne sesongen både J14, G14, G16 og herrelag. Det er hans fortjeneste at vi har guttelag over 12år, siden han alltid har poengtert hvor viktig det er med allsidighet i idretten, og har trent de samme guttene både i fotball og håndball. Det er svært viktig for han at alle skal tas vare på, han sørger for at det er plass på laget for alle, uansett hvor gode de er eller ikke. Det sosiale ansvaret idretten har i ungdomsgruppa er svært viktig for han. Hvor mange mil han har kjørt til og fra kamper på Helgeland og i Trøndelag er det ingen som aner, heller ikke hvor mange timer i året som går til idrettene. En ekte ildsjel!»

Her kan du avgi din stemme:

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags