Det kan stå om timer. Men det kan like gjerne bli neglebiting ei hel uke

Denne gjengenb, avbilde foran lørdagens trening, kan skrive hockeyhistorie søndag, eller den kan bli negebiting ei uke til. Foto: Kolsvik

Denne gjengenb, avbilde foran lørdagens trening, kan skrive hockeyhistorie søndag, eller den kan bli negebiting ei uke til. Foto: Kolsvik

Bohemene fra Grüner utfordret Arctic Eagles i 30 minutter torsdag. Søndag kjemper Ringerike for livet i Get, og kan holde ut i samtlige 60. Da kan det bli neglebiting ei hel uke i Narvik.  

DEL

KommentarNarvik Hockey har stø kurs mot Get-ligaen, etter at halve Getligakvaliken er avgjort. To kamper og to seire er i overkant av hva trener Niko Eronen kan forlange av sine spillere. Joona Partanen har gjort det han skal for pengene klubben betaler – redde skudd. Han redningsprosent var knallsterke 96,4 i 3-1-seieren borte mot Ringerike, og habile 90,6 i 6-3-gevinsten hjemme mot Grüner.

Det var ikke bare Partanen som gjorde det han skulle mot serietoeren. Etter en litt shaky førsteperiode og halv midtperiode, våknet et lag som har most flere motstandere mot slutten av kampene.

Det vitner om tre ting:

  • God moral
  • Godt trente spillere
  • Fordelen av å ha fire fulle rekker

Det hadde ikke Grüner. Det så vi i tredje periode. Kreftene var borte. Fintene satt ikke. Humøret hadde forsvunnet. At Narvik har erfaring fra Getkvalik, i fjor, der de var 60 minutter på is unna opprykk, gjør at nervene vi så spilte Benjamin Byrkjeland og co. et puss i første del av kampen mot Grüner, bør være borte.

Narvik trenger ikke stresse. For Niko Eronen sine gutter har ikke bare en, men to matchpucker i egne hender. I tillegg til at de kan få hjelp. Gjør ikke Narvik jobben sin søndag og sikrer seg minst ett poeng, så kan klubben likevel rykke opp etter neste kamp i Getkvaliken. Uten selv å spille. Tar Grüner poeng mot Ringerike torsdag 21. mars, så er ørnene i det beste selskapet.

Opprykk er opprykk, uansett når det kommer. Men det hadde vært gøy å kunne juble foran hjemmetilhengerne i Nordkraft Arena. Eller i det minste foran reisende ørnesupportere og utflytta narvikinger i Grünerhallen i finalematchen i sluttspillet 24. mars.

Narvik-spillerne bør uansett ikke la seg stresse av de overraskende uttalelsene til den ellers så forsiktige Ringerike-treneren, der Martin Boork klager på dommerne og antyder «politisk spill» for å få Narvik opp. Dette tenner nok bare Tomas Trondsen og co ytterligere.

Fremover sin hockeyekspert Sverre Ruud Ellingsen var selv på isen og en av gutta de første årene. Han forutså et kampbilde mot Grüner torsdag som ble slik han forutsa. I 30 minutter.

  • Grüner raske.
  • Grüner tekniske.
  • Grüner smarte.
  • Grüner overraskende gode.

Nå bør vi lytte når den dyktige hockeykommentatoren roper et nytt varsku foran søndagens hjemmekamp mot Ringerike. Narvik kan komme til å trenge publikum like mye, og om ikke mer, denne gangen.

For:
Ringerike, med kniven på strupen i resten av Getkvaliken, har fått hvilt seg i ei hel uke. Spillerne har samlet nye krefter. Klubbens trener, Martin Boork, har helt sikkert analysert Narvik sin innsats mot Grüner. Som var utmerket i de siste 30 minuttene. Men de første 30 var ujevn.

For to av de tre lagene i kvaliken vil alt være åpent selv om Narvik med poeng søndag skal spise kirsebær med de store i 2019-2020-sesongen. En av Ringerike og Grüner skal også opp da. Går Narvik derimot på sitt første Getkvaliktap i 2019 søndag, så vil opprykkskampen trolig vare helt inn. Et scenario med alle tre lagene på seks poeng, og alle tre med like mange seire innbyrdes, kan ikke utelukkes. Da vil målforskjell og antall scorede bli avgjørende. Om ikke Viktor Jörnevik og hans lagkamerater feier all tvil til side og allerede søndag skriver norsk hockeyhistorie.

Med Nord-Norge i Get-ligaen for aller første gang.

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags