Gå til sidens hovedinnhold

Chelsea-spissen har kun spilt 63 minutter på de syv siste kampene. Onsdag senker han Porto.

Seks av Olivier Girouds elleve mål denne sesongen har kommet i Champions League. Fire av dem kom på samme banen som de skal spille på onsdag.

(Nettavisen)

Chelsea skal spille begge kvartfinalene i Champions League mot Porto på Ramon Sanchez-Pizjuan i Sevilla. Kampen er flyttet fra Portugal på grunn av coronarestriksjoner.

Det er en bane en av Chelsea-spillerne har svært gode minner fra.

Olivier Giroud.

Onsdag er det ca 149 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Fire av de seks Champions League-målene til franskmannen kom mot Sevilla på Ramon Sanchez-Pizjuan i desember. Siden Chelsea skal tilbake til Spania for å spille mot Porto i kvartfinalen, er det mulig Thomas Tuchel ser på Giroud som den perfekte kandidaten til å utfordre Porto-stopper Pepe onsdag.

FC Porto - Chelsea -Olivier Giroud scorer mål - 2,50 (spillestopp onsdag kl. 20.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Olivier Giroud har spilt flere minutter med fotball for Frankrike enn han har gjort i Chelsea siden begynnelsen av mars.

Spissen startet Frankrikes VM-kvalifiseringskamp mot Ukraina, og han ble byttet inn mot Bosnia-Herzegovina. Totalt spilte han 94 minutter for det franske laget. Til sammenligning har han kun spilt 63 minutter for Chelsea de siste fire ukene. Samtlige minutter kom i FA-cupseieren mot Sheffield United.

Men Timo Werner er ikke i form.

Vrakes 500-millioners-spissen?

Den tyske landslagsspilleren har kun scoret ett mål på 18 kamper for Tyskland og Chelsea, og selvtilliten hans nådde et nytt bunnivå da han gjorde en feil som hjalp Nord-Makedonia til å ta en sjokkseier mot Tyskland i forrige ukes VM-kvalifisering.

Mannen som kostet Chelsea over 500 millioner kroner kan bli plassert på benken onsdag, og bli erstattet av Olivier Giroud. Ifølge de britiske avisen the Sun og Evening Standard starter Giroud onsdagens kamp.

Onsdag er det ca 149 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Det vil i så fall ikke være første gangen i Chelsea-karrieren at franskmannen blir hentet inn fra kulden av en manager som trenger scoringer.

Girouds brassespark var forskjellen på Chelsea og Atletico Madrid i den første åttendedelsfinalen, men franskmannen har ikke spilt ett minutt i Premier League eller Champions League siden februar.

Giroud kan utfordre Pepe

Giroud kan være tilbake onsdag. Statistikken er et godt argument for at han bør starte.

Chelsea har ikke akkurat pøst inn mål uten ham. De har ennå ikke scoret mer enn to mål i samme kamp under Tuchel, og Chelsea-manageren trenger en type som kan utfordre Porto-midtstopper Pepe på fysikk og luftstyrke. 38-åringen i Porto-forsvaret var sentral da portugiserne sendte Juventus ut av Champions League.

Fredag er det ca. 480 millioner i Eurojackpot-potten.

Juve hadde 31 skudd mot Porto. 13 av dem på mål, syv av dem utenfor mål og elleve ble blokkert. Mer oppsiktsvekkende var det at de hadde 62 innlegg.

De klarte kun å score på ett av dem.

Juan Cuadrado serverte ballen på hodet til Federico Chiesa som gjorde at det ble spilt ekstraomganger, men det var også enete innlegget som førte til mål. Dersom Giroud får halvparten så mange innlegg, er vi sikker på at han vil plassere iallfall en ball i mål.

Oddsen på at Giroud scorer mot Porto er 2,50. Det må prøves.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset