(Nettavisen)

England - USA

Odds: England vinner og det scores over 2,5 mål - 2,45 i odds

Kampstart fredag 25. november kl 20.00

Spillestopp kl 19.59

Al Bayt Stadium

Kampen vises på TV2 Direkte

Vi tror at England vinner og at det scores over 2,5 mål. Det spiller du på her

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Det er ca. 428 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

England - 5

USA - 16

Ikke avhengig av Harry Kane

Harry Kane er Englands viktigste angrepsspiller, men at han står i fare for å miste deres andre VM-kamp mot USA er ikke så bekymringsfullt som den en gang kunne ha vært.

Den engelske landslagskapteinen haltet av banen i 6-2-seieren mot Iran i åpningskampen.

Kane var nest sist på to av scoringene mot Iran, men han kom ikke på scoringslisten, og England mangler ikke på offensive spillere. Fem forskjellige spillere scoret. Kun i 2018, da Kane ble toppscorer og var en av seks målscorere hos England, har the Three Lions hatt flere målscorere i løpet av et mesterskap. Bukayo Saka, Marcus Rashford, Callum Wilson og Jude Bellingham er alle spillere som vet hvor målet står.

En ny seier for England virker mest sannsynlig, men 1,55 i odds er ikke veldig spennende. Da er det mer interessant å spille på England-seier og over 2,5 mål i kampen.

Det har vært scoret 14 mål i de to siste kampene til England, og det faktum at de har hatt fem forskjellige målscorere, og ingen av dem var Harry Kane, i kampen mot Iran viser at engelskmennene ikke er avhengig av enkeltspillere.

Gyllen generasjon amerikanere

Det er heller ikke utenkelig at USA kan score mot England. De har scoret 15 mål på de ni siste kampene, og England har kun klart å holde nullen i én av de siste syv kampene. USA, som er det nest yngste laget i VM etter Ghana, ledes av det som er en gyllen generasjon amerikanske talenter. Mer en halvparten av spillerne i troppen på 26 spillere spiller til daglig i verdens topp fem-ligaer. USA har spennende offensive spillere som Christian Pulisic (Chelsea), Weston McKennie (Juventus), Sergino Dest (Milan) og Gio Reyna (Borussia Dortmund).

De engelske spillerne vet at en seier mot USA med stor sikkerhet vil være tilstrekkelig til å sikre dem en plass i åttendedelsfinalene før de møter Wales i den siste gruppespill-kampen. Det muligheten vil de ikke la gå fra seg.

England har vunnet åtte av de siste elleve kampene mot USA, men ingen av seirene har kommet i VM-sammenheng. USA vant 1-0 i VM i 1950, og det var et av de største fotballsjokkene i VM-historien, og lagene spilte 1-1 i 2010. Fredag tror vi amerikanerne taper.

Vi tror at England vinner og at det scores over 2,5 mål. Det spiller du på her