Gå til sidens hovedinnhold

Mer trøbbel for Ødegaard og Arsenal

Martin Ødegaard har fortsatt problemer med ankelskaden han pådro seg på landslaget, og han ligger an til å måtte stå over torsdagens Europa League-kamp mot Slavia Praha. Det tsjekkiske laget kan skape trøbbel for Arsenal.

(Nettavisen)

Det var veldig få positive ting å ta med seg fra Arsenals 0-3-tap mot Liverpool. The Gunners spilte antakeligvis sin dårligste kamp siden Mikel Arteta tok over på Emirates. Det har gitt spanjolen hodebry.

At han sannsynligvis må klare seg uten den skotske landslagsspilleren Kieran Tierney resten av sesongen gjør ikke situasjonen noe bedre. Den tidligere Celtic-spilleren har startet 23 ligakamper denne sesongen, men pådro seg en kneskade i kampen mot Liverpool.

Fredag er det ca. 480 millioner i Eurojackpot-potten.

Nå er også Martin Ødegaard usikker til Europa League-kvartfinalen mot Slavia Praha. Han har fortsatt problemer med ankelen som han skadet i Norges landskamp mot Gibraltar. David Luiz kan heller ikke spille kampen, men Bukayo Saka og Emile Smith Rowe er tilbake.

Granit Xhaka er også tilbake etter sykdom.

Cedric virker å være det opplagte valget til å erstatte Tierney, men siden skotten har vært svært viktig for det offensive spillet til Arsenal, kan Bukayo Saka bli erstatteren hans mot Slavia. Da er spørsmålet hvem som ender opp på venstrekanten. Mye tyder på at det blir Willian.

Dani Ceballos spilte en elendig kamp på midtbanen mot Liverpool, og Mohamed Elneny gjorde det ikke noe bedre da han kom inn. Det betyr antakeligvis at Granit Xhaka kommer inn på midten.

Emile Smith Rowe har vært en av Arsenals beste spillere denne sesongen, og han kan ta nummer 10-rollen til Ødegaard. Dermed kan Nicolas Pepe fortsette på høyrekanten. På topp må Arteta velge mellom Alexandre Lacazette eller Pierre-Emerick Aubameyang. De fleste britiske avisene mener spanjolen velger Gabon-spissen.

Arsenal vil ifølge football.london stille med denne startelleveren mot Slavia: Leno; Bellerin, Holding, Gabriel, Saka; Partey, Xhaka; Willian, Smith Rowe, Pepe; Aubameyang.

Arsenal - Slavia Praha 1,50 - 3,85 - 6,40 U (spillestopp torsdag kl. 20.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Europa League, kvartfinale. Kamp 1 av 2. Med åtte serierunder igjen i Premier League er Arsenal ti poeng bak en topp fire-plassering. Å vinne Europa League er sannsynligvis den mest realistiske muligheten for Nord-London-klubben å spille i Champions League neste sesong.

Men det er lettere sagt enn gjort.

Arsenals prestasjoner i Premier League de siste par ukene har vært langt under pari, og de må heve seg flere hakk om de skal vinne mot overraskelseslaget Slavia Praha i den første kvartfinalen i Europa League torsdag.

The Gunners tapte 0-3 i en skrekkelig svak forestilling mot Liverpool på Emirates i helgen.

Selvtilliten må ha fått seg en alvorlig trøkk etter tapet, og vi tror Arsenal får problemer mot et Slavia Praha-lag som har vist at de takler rollen som underdog svært godt.

Fredag er det ca. 480 millioner i Eurojackpot-potten.

Sterke resultater på bortebane

Til tross for sterke resultater i utslagsrundene, er det ikke mange eksperter som tror Slavia Praha kan ta seg til Europa League-finalen i Gdansk. Men tsjekkerne har gjort det til en vane å peke nese til oddssetterne, og vi tror de også kan gjøre det i torsdagens kamp.

Slavia slo Leicester i 16.-delsfinalen, uten å slippe inn mål, og de vant på King Power Stadium. I åttendelsfinalen imponerte de også stort mot Steven Gerrards Rangers og vant 2-0 på Ibrox.

Her finner du hele oddsprogrammet.

Slavia har gode individuelle spillere og er taktisk skarpe, og det vil gjøre dem til en tøff motstander for Arsenal.

Det tsjekkiske hovedstadslaget har kun tapt én av de siste 29 kampene i alle turneringer, og de har selvtilliten som skal til for å ta med seg et godt resultat fra London.

Ubeseiret mot tsjekkiske lag

Arsenal på sin side har kun vunnet fire av de siste ni hjemmekampene, og the Gunners har tapt de to siste hjemmekampene - mot henholdsvis Olympiakos og Liverpool - uten å score.

Slavia-midtstopperen Ondrej Kudela spiller ikke kampen på Emirates. Han er suspendert etter å ha blitt beskyldt for rasistiske uttalelser mot Rangers-spilleren Glen Kamara.

Her finner du hele oddsprogrammet.

Arsenal er ubeseiret mot tsjekkiske lag. De står med syv seire og én uavgjort på åtte kamper, og London-laget har holdt nullen i syv av de åtte kampene. Vi tror ikke Arsenal klarer å holde nullen mot Slavia.

Rumenske Nicolae Stanciu og den tsjekkiske landslagsspissen Jan Kuchta, som jaktes av blant andre West Ham, Southampton og Newcastle, vil skape vanskeligheter for det vaklende Arsenal-forsvaret.

Vi tror det blir en jevnspilt, men underholdende match på Emirates. 1-1 eller 2-2? Uansett; vi går for U i denne kampen. Oddsen er 3,85. Det er spillbart.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset