(Nettavisen)

Spania - Costa Rica

Odds: HUB og antall mål - Spania og under 2,5 mål - 3,05

Kampstart onsdag 23. november kl 17.00

Spillestopp kl 16.59

Al-Thumama Stadium

Kampen vises på NRK1 Det får du tilgang til her.

Vi tror at Spania vinner og at det scores under 2,5 mål i kampen. Det kan du spille på her til 3,10 i odds

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Det er ca. 428 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

Spania - 7

Costa Rica - 31

Spania har en tvilsom rekord

Ingen annen nasjon har tapt flere åpningskamper i VM enn Spanias syv, og landslagssjef Luis Enrique håper laget hans ikke går på en ny smell mot Costa Rica i gruppe E på onsdag.

Spania har ikke spilt i en finale i et mesterskap siden de vant to EM og et VM mellom 2008 og 2012, men en ny generasjon unge spanske spillere gjør at spanjolene har håp om en ny gullalder med spillere som Pedri og Ansu Fati.

Spanias yngste målscorer i et VM var 22 år gamle Fernando Torres i 2006, men flere spillere kan bryte den rekorden i årets mesterskap.

Luis Enrique spilte tolv VM-kamper for Spania som spiller mellom 1994 og 2002, men han klarte aldri å komme lenger enn til en kvartfinale. Det blir interessant om han klarer å komme lenger som trener.

Eks-Fredrikstad-spiller har rekord

Spania har en tilsynelatende overkommelig åpningskamp i VM, men Costa Rica har tidligere vist at de kan skape problemer for de største fotballnasjonene.

Under VM i 2018 klarte ikke Costa Rica å gå videre fra gruppespillet, men i 2014 overrasket de en hel fotballverden med å ta seg til kvartfinalen. Den gangen slo de Uruguay og Italia, og spilte uavgjort mot England.

De fleste spillerne fra 2014-laget, som er det mest suksessrike i landets historie, har gitt seg på landslaget, men seks av dem er med i troppen til årets mesterskap.

I en alder av 35 år er Keylor Navas fortsatt en av de beste målvaktene i verden, selv om han nå har havnet på benken i Paris Saint-Germain.

Sammen med Navas er det fire andre spillere som spilt for Costa Rica i kvartfinalen i VM i Brasil i 2014. Den tidligere Arsenal-spissen Joel Campbell har for vane å score viktige mål, og den tidligere Fredrikstad-spilleren Celso Borges balanserer midtbanen, mens den tidligere Fulham-spilleren Bryan Ruiz er kreative kraften på midten.

Alle fire spillerne har over 100 landskamper for Costa Rica. Borges, som spilte 76 kamper for Fredrikstad fra 2006 til 2012, er den spilleren som har flest landskamper for Costa Rica gjennom tidene med 155 kamper.

30 år gamle Yeltsin Tejeda er den siste spilleren som startet kvartfinalen mot Nederland i 2014.

Costa Rica er sterke defensivt

Spania kommer til å fortsette å trille ball. Det er de gode til, men spanjolene har slitt med å bryte ned lag som har lagt seg bakpå. Det kan bli en frustrerende åpningskamp for dem.

Costa Rica er solide defensivt. De holdt nullen i fem av seks kvalikkamper, og de sikret VM-plassen da de slo New Zealand 1-0 i playoffen. Spania er en tøffere motstander, men den defensive strukturen i laget er bra, og den blir viktig for dem i onsdagens kamp.

Sterkt forsvarsspill tok Costa Rica til kvartfinalen i 2014, mens de tapte 1-0 mot Serbia, 2-0 mot Brasil og spilte uavgjort mot Sveits da de røk ut av VM i 2018.

De blir ingen pushover. Den defensive spillerstilen deres kan skape frustrasjon hos spanjolene.

Spania scoret kun mer enn én gang i to av de seks Nations League-kampene tidligere i år. De scoret to ganger hjemme og borte mot Tsjekkia som rykket ned. Spanjolene scoret også færre enn tre mål i seks av de åtte kvalikkampene, så vi har vanskelig for å se at de skal kjøre over Costa Rica i åpningskampen.

Vi tror at Spania vinner og at det scores under 2,5 mål i kampen. Det kan du spille på her til 3,10 i odds