(Nettavisen)

Haugesund - Viking

Odds: Viking vinner og det blir under 3,5 mål totalt

Kampstart lørdag 16. september kl 18.00
Spillestopp kl 17.59

Haugesund Sparebank Arena

Kampen kan sees på TV2 Sport 1, TV2 Play og direktesport

Vi tror Viking vinner og det blir under 3,5 mål totalt. Det spiller du på her til 2.85 i odds

Eliteserien ruller videre igjen, og på Haugesund Sparebank Arena tar hjemmelaget i mot Viking tidlig lørdag kveld. Haugesund tapte knepent 1-2 hjemme for Molde sist de var i aksjon, mens Viking måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Vålerenga i sin siste kamp.

Haugesund lever farlig

Haugesund har i flere sesonger vært en middelhavsfarer, og siden 2019 har de plasseringene 7,9,11 og 10. I de sesongene har de hatt god klaring til nedrykksstriden.

I årets sesong er det litt annerledes. De lever farlig, og ligger for øyeblikket på 12. plass med sine 20 poeng på 21 kamper. Det er kun to poeng ned til Vålerenga og Sandefjord som har en kamp mindre spilt, og fire poeng ned til Stabæk som har to kamper til gode.

De er godt plantet i nedrykksstriden, og må begynne å vinne kamper hvis de ikke skal rykke ned til OBOS-ligaen for første gang siden 2009. I landslagspausen kom det også melding om at Jostein Grindhaug trakk seg som hovedtrener, og det blir spennende å se hva den midlertidige treneren Sancheev Manoharam kan få til.

All oddsen på Haugesund mot Viking finner du her

Seiersrekken stoppet

Viking har lenge vært norges formlag nummer en, og med den strålende seiersrekken de snekret sammen deler de tabelltoppen med Bodø/Glimt. Begge lagene har 45 poeng på 20 kamper, og det er kun målforskjellen i favør nordlendingene som skiller dem.

Tromsø følger like bak med 42 poeng, mens Molde på fjerdeplass har 37. Akkurat nå tyder det på at trekløveret på toppen kjemper om gullet, og Viking kan altså ta sitt første siden 1991. Det bør motivere.

Etter at de tapte 3-4 hjemme for Molde i begynnelsen av juni vant de ti kamper på rad, og knuste den gamle rekorden på syv som ble satt i storhetstiden på 70-tallet.

Det interessante før denne kampen er hvordan uavgjortresultatet hjemme mot Vålerenga i forrige runde påvirker laget. Da fløt det ikke like bra som tidligere, og selv om de i store deler av kampen spilte bortelaget lave, manglet det siste lille foran mål.

Viking tok ledelsen i oppgjøret, og så ut til å sikre nok en seier, men et desperat Vålerenga fikk utligningen i det 86. minutt da Christian Borchgrevink hamret inn den livsviktige scoringen for bunnlaget fra hovedstaden.

Viking klar favoritt

Før kampen er Viking favoritt hos Norsk Tipping, og ren seier til bortelaget gir 1.72 i odds, uavgjort gir 3.85, mens seier til Haugesund gir 4.30. Med tanke på de siste kampene til lagene er det heller ikke så rart.

Haugesund har spilt seks kamper uten seier, og ikke siden Lillestrøm ble slått 1-0 den 23. juli har de fått full pott. 0-2-4 er status, og tre hjemmetap på rad gir ikke selvtillit, selv om det har vært mot Rosenborg(1-2), Bodø/Glimt(1-3), og Molde(1-2).

Viking flyr høyt og er på gulljakt, men seiersrekken ble stoppet i forrige runde. De har hatt noen utfordringer denne uken med skader, og spillere som har kommet sent hjem fra landslagsoppdrag. Det jobbes blant annet med å få David Brekalo, Sondre Bjørshol og Kristoffer Løkberg klare til det viktige oppgjøret.

Begge lagene har alt å spille for, og i et lokalderby kan selvsagt alt skje. Vi tror likevel Viking er så sterke at de skal klare å krige seg til tre poeng igjen.

Syv av ti hjemmekamper for Haugesund denne sesongen har endt med under 3,5 mål totalt, og i bortekampene til Viking har det samme skjedd i seks av ni kamper.

Vi tror det blir få mål også i dette oppgjøret, men Viking stikker av med seieren.

Vårt tips er at Viking vinner og det blir under 3,5 mål totalt. Det spiller du på her til 2.85 i odds