Gå til sidens hovedinnhold

Stadig flere vil studere i Narvik

Artikkelen er over 2 år gammel

Ferske tall fra Samordna opptak viser at mange vil til malmbyen for å studere.

Stadig flere ønsker å studere ved UiT sine avdelinger i Narvik, Harstad og Alta. Det viser søkertall fra Samordna opptak som ble offentliggjort torsdag.

– Vi er fornøyde med årets søkertall, sier Anne Husebekk, rektor ved UiT, i en pressemelding.

Stadig flere søkere

For selv om både UiT og andre universiteter og høgskoler i landet opplever en liten nedgang i antallet søkere fra i fjor, har økningen i antall studenter ved UiT vært stabilt god i mange år, skriver universitetet i en pressemelding.

I 2015 var det 6628 personer som hadde UiT som sitt førstevalg – i år er tallet på 8272, noe som gir en økning på 24,8 prosent på fire år.

Ettertraktede tilbud

I år, som i fjor, er det vanskeligst å få studieplass på bachelor i luftfartsfag og paramedisin. I luftfartsfaget er det 191 søkere til 12 studieplasser, det vil si nesten 16 søkere per studieplass. I paramedisin er det 282 søkere til 20 studieplasser, mer enn 14 søkere per studieplass. Også i medisin, fysioterapi, bachelor i spesialpedagogikk og masterutdanningen i rettsvitenskap, er det knallhard kamp om studieplassene, melder UiT.

– Vi er fornøyde med at også vernepleier-, sykepleier- og lærerutdanningen fortsatt har gode søkertall, sier rektor Husebekk i pressemeldinga.

Det var knyttet spesielt stor spenning til årets søkertall på sykepleierutdanningen, som for første gang har karakterkrav i norsk og matematikk. Her ble det som forventet en nedgang i antall søkere i hele Norge, men fortsatt er det mer enn tre søkere per studieplass i Tromsø og flere søkere enn studieplasser i både Narvik, Hammerfest og Harstad.

Også lærerutdanningen opplever i likhet med resten av landet, en liten nedgang i antall søkere fra rekordåret i fjor, men også her er det ved fortsatt flere søkere enn antall studieplasser ved UiT. Barnehagelærerutdanningen har flere søkere enn tidligere, også det er en nasjonal trend.

Kommentarer til denne saken