I april starter Narvik kommune opp egen gratis SMIL-gruppe for barn og unge mellom 12 og 18 år. Tilbudet er rettet mot barn og ungdom som har nær familie som sliter med enten psykisk eller fysisk helse, ifølge Ressursteamet for barn, unge og familie.

– Syns du det er vanskelig å takle hverdagen med psykisk helse, fysisk helse eller rusproblematikk hos noen som står deg nært? Føler du deg bekymret for moren eller faren din? Kanskje du opplever å ha det annerledes og vanskelig hjemme, uten at du forteller det til noen. Tenker du at det er din skyld?, skriver kommunen på sine hjemmesider.

– Foreldresamarbeid

De som benytter seg av tilbudet får delta på samlinger med matlaging en gang i uka, der det tas opp tema som for eksempel: «hva er psykisk helse», «hva er rus», «hva er selvbilde».

– I SMIL-gruppe blir du tatt på alvor, du treffer andre på din alder og kanskje får du noen nye venner, skriver kommunen.

Ifølge kommunen må også foreldrene til barna melde seg på kurset. Påmelding utføres på kommunens hjemmesider.

– En forutsetning for deltakelse på SMIL er foreldresamarbeid, derfor vil også foresatte kunne veilede og hjelpe ungdommen med å kunne melde seg på. Foresatte må være enig i at ungdommen deltar.