Fra og med januar ønsker Narvik kommune å starte opp tilbudet «Åpen barnehage» i Skistua barnehage, melder Narvik kommune i en pressemelding.

Dette er en politisk vedtatt bestemmelse som skal gå som et prøveprosjekt fra januar 2023 og ut året.

– Åpen barnehage er et gratis tilbud til alle barn i alderen fra 0 til 6 år, sammen med én voksen. Barna kommer til barnehagen i følge med en forelder, eller annen omsorgsperson. Barna har ikke fast plass i barnehagen, de kan komme når de ønsker i barnehagens åpningstid, opplyser enhetsleder for Skistua barnehage, John Arne Haugen, i meldingen.

Basert på at andre byer som Mo i Rana og Harstad har hatt suksess med lignende tilbud, tror Haugen at det vil bli gått mottatt i Narvik også.

Tilbudet skal gi både barna og foreldrene en forsmak på hvordan livet i barnehagen er. Mange av de som benytter tilbudet er under barnehagealder eller står uten barnehageplass.

Åpen barnehage skal altså være et mellom-tilbud hvor man kan komme og gå litt som man vil, samtidig som man har mulighet til å møte andre barn, foreldre og fagpersoner som pedagoger og helsesøster.

– Det blir fleksibelt, men det blir ikke over 20 timer i uken. Så ser vi litt på om det skal spres utover på tre eller fire dager. Det vi har sett hos andre kommuner er at hvis de hadde full dag ble det mindre brukt. Vi er kjempefleksible på det, forteller Haugen til Fremover.

Opplegget blir naturlig nok ikke like fastsatt som for barn med fast barnehageplass, men det skal likevel ha godt innhold.

– Vi skal drive regelverk etter rammeplan. Det blir et pedagogisk opplegg som blir litt fritt, forteller enhetslederen.

Ifølge Haugen er barnehagen klar til å starte tilbudet i januar.

– Vi er klar med lokale og alt fra vår side, forteller han.

De mangler likevel en fagperson for at tilbudet skal kunne gå i gang.

– Får vi noen som vil jobbe og passer til stillingen ruller vi rett ut, sier Haugen.

Ifølge Haugen er det så langt ingen søkere på stillingen som ligger ute.