- Vi trenger hjelp fra bøndene for å gjøre veikantene mindre farlige

TS-utfordring: Rundballer og landsbruksutstyr lagret innenfor vegens sikkerhetssone

TS-utfordring: Rundballer og landsbruksutstyr lagret innenfor vegens sikkerhetssone Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Statens vegvesen går ut med to bidrag bøndene kan gjøre for å øke trafikksikkerheten.

- Statens vegvesen jobber etter en visjon om at ingen skal bli drept eller hardt skadd i trafikken. Viktige bidrag til denne jobben skjer også utenfor vegene. Det er ofte der trafikanten havner hvis ulykken er ute. Da trenger vi hjelp, ikke minst fra bonden, for å gjøre vegkantene mindre farlige, sier avdelingsdirektør Rigmor Thorsteinsen i en pressemelding.

Det skriver Lofotposten.no

Det første tiltaket er å ikke plassere gjerdet nærmere veien enn eiendomsgrensen, og alltid minst tre meter fra veikanten.

- Denne avstanden gjør det sikrere å være myk trafikant langs vegen. I tillegg får vi da klipt kantene, ryddet skog og inspisert stikkrennene på en god måte, sier Thorsteinsen og minner om at det ikke er tillatt med piggtråd på gjerder langs offentliv vei.

Det andre tiltaket bøndene kan bidra med i sommertrafikken er at verken rundballer eller utstyr må ligge tett opp til veien.

- Rundballer nær vegen kan være trafikkfarlig på flere måter. Den ene er hvis bilen havner på utsiden av vegen. Like viktig er det at elg og annet vilt ofte beiter på rundballer, og det øker sjansen for at elgen kommer ut på vegen, sier Thorsteinsen. 

Artikkeltags