Kontrakten for drift av 1000 kilometer riks- og fylkesveier i Ofoten er Nord-Norges største driftskontrakt

FORNØYDE: Fra venstre, Lars Reitan, daglig leder i Svevia Norge AS, og Torbjørn Naimak, regionvegsjef i Statens vegvesen Region nord.

FORNØYDE: Fra venstre, Lars Reitan, daglig leder i Svevia Norge AS, og Torbjørn Naimak, regionvegsjef i Statens vegvesen Region nord. Foto:

Svevia og Statens vegvesen Region nord signerte mandag Nord-Norges største driftskontrakt på nesten 1000 kilometer vei.

DEL

– Dette er en stor kontrakt i et krevende område og jeg er glad for konkurransen om oppdraget. I dag har vi signert en femårskontrakt med Svevia Norge AS, som vi kjenner godt fra før. Vi ønsker dem lykke til med viktige oppgaver, sier Torbjørn Naimak, regionveisjef i Statens vegvesen Region nord i en pressemelding.

Området det gjelder er per i dag delt inn i to kontrakter, Narvik og Evenes. Fra høsten 2018 blir disse to kontraktene slått sammen til én kontrakt, og totalt dreier det seg om 946 kilometer med vei. Det blir dermed Nord-Norges største driftskontrakt på vei.

Etter konkurranse med tre andre entreprenører var det Svevia Norge AS som fikk kontrakten, og mandag 16. april var det kontraktssignering i Bodø.

Kontrakten omfatter kommunene Gratangen, Skånland, Ibestad, Lavangen, deler av Salangen og deler av Bardu i Troms fylke, og kommunene Narvik, Evenes, Ballangen, deler av Tysfjord og deler av Tjeldsund i Nordland fylke.

Kontrakten gjelder fra 1. september 2018 og varer i fem år, frem til høsten 2023. Den har en verdi på om lag 584 millioner eksklusiv merverdiavgift.

Artikkeltags