Ber publikum om tips til useriøse trafikklærere: – I verste fall må du ta deler av opplæringa på nytt

Ber publikum om tips om useriøse trafikklærere.

DEL

Statens vegvesen står ansvarlig for å sikre at landets trafikkskoler gjør jobben sin. Nå ber de publikum om hjelp til å dokumentere skoler som ikke gjør jobben sin.

– Å skulle gå så langt som å tilbakekalle en godkjenning, krever at vi har en svært godt dokumentert sak. For å få det, er vi avhengig av å få tips fra elever og andre som opplever at ting ikke er i orden, skriver seksjonsleder Ingunn Foslund i Statens vegvesen i en pressemelding.

13 mistet godkjenningen

I fjor mistet 13 trafikklærere eller trafikkskoler godkjenning for å jobbe i Nord-Norge.

Statens vegvesen vedtok nylig å trekke godkjenningen til en nordnorsk trafikklærer etter mangelfull opplæring.

– Førerprøven får ikke kvalitetssikret alt det er krav om i trafikkopplæringa. Derfor har vi obligatorisk opplæring der trafikkskolene er ansvarlige for at elevene får den kunnskapen som er nødvendig. Når trafikklærere bryter den tilliten de har fått, må det få konsekvenser, skriver Einar J. Johnsen som fører tilsyn med trafikkskoler i alle de tre nordligste fylkene i pressemeldingen.

Kan benytte forbrukerkjøpsloven

Statens vegvesen råder alle som skal ta førerkortet om å undersøke at trafikkskolen er godkjent.

– Det er ikke nødvendigvis lurt å hoppe på billige lokketilbud. Har du ikke fått den opplæringa du har krav på, kan det i verste fall føre til at du må ta deler av opplæringa på nytt for å få den øvingen og kunnskapen som trengs for å bli en trygg og trafikksikker sjåfør, skriver vegvesenet i pressemeldingen.

Statens vegvesen kan ikke kompensere elever som får underkjent opplæringen sin. Elever som ikke har fått opplæringen de har krav på, kan likevel ha krav i henhold til forbrukerkjøpsloven.

– Det er klart at det ikke er noe gøy å gå gjennom et opplæringsløp to ganger med den tiden det tar og de kostnadene det medfører. Vi har likevel saker der elever tipser oss om kritikkverdige forhold, og det er flott at det finnes fremtidige sjåfører der ute som tar trafikksikkerheten såpass på alvor. Vi er helt avhengig av den type tilbakemeldinger for å kunne gjøre jobben vår, skriver Einar J. Johnsen.

Oversikt over godkjente trafikkskoler finner du på vegvesen.no/finntrafikkskole.

Artikkeltags