Forventer å åpne ny kontrollstasjon til 35 millioner kroner høsten 2020

Samme modell, men større: På bildet er Kvenvikmoen kontrollstasjon i Alta. Den nye stasjonen på Stormyra skal bygges etter samme modell, men større.

Samme modell, men større: På bildet er Kvenvikmoen kontrollstasjon i Alta. Den nye stasjonen på Stormyra skal bygges etter samme modell, men større. Foto:

DEL

Fremover har tidligere skrevet om Statens vegvesens planer om å bygge en ny kontrollstasjon på Stormyra ved Øyjord.

Nå ligger anbudet for denne kontrollstasjonen ute. Det melder Statens vegvesen i en pressemelding. Kontrollstasjonen er forventet å stå ferdig i løpet av høsten 2020.

– Narvik er et knutepunkt for store mengder gods til og fra Nord-Norge, og det er viktig at vi kan være til stede og kontrollere kjøretøyene her. På Stormyra får vi mulighet til å hente inn kjøretøy som kommer både langs E6 og E10, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Jørn Simonsen, i pressemeldingen.

Stasjonen bygges etter samme modell som kontrollstasjonen ved Alta som sto ferdig i 2016. Men denne blir større, ifølge avdelingsdirektøren.

– Stasjonen dimensjoneres for å kunne ha kontroller både av modulvogntog og større samarbeidskontroller med andre etater som politi og toll. Den får en toppmoderne vekt og inspeksjonsgrav, og kontrollørene vil kunne sitte inne på stasjonen med kameraovervåkning og styre skiltene som leder kjøretøyene inn til kontroll, sier Simonsen.

Kontrollstasjonen kommer også til å bli brukt til annen kontrollvirksomhet, for eksempel godkjenning av ombygde biler og førstegangsregistrering av tunge kjøretøy.

– I tillegg ser vi for oss å bruke stasjonen som utgangspunkt for oppkjøring for tyngre klasser. Per nå er det for tidlig å ta stilling til om den også vil kunne bli lokasjon for flere av Statens vegvesens tjenester i Narvikområdet, sier Simonsen.

Byggingen av stasjonen er antatt å koste om lag 35 millioner kroner.

Artikkeltags