Kontrollerte 11.286 tunge kjøretøy. Resultat: 336 gebyrer, 385 bruksforbud og 6 anmeldelser

Denne vinteren har Statens vegvesen kontrollert vinterutrustningen på 11.286 tunge kjøretøy i Nord-Norge. Det er 3.638 flere enn forrige vinter.

Denne vinteren har Statens vegvesen kontrollert vinterutrustningen på 11.286 tunge kjøretøy i Nord-Norge. Det er 3.638 flere enn forrige vinter. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vegvesenets kontroll av dekk og kjettinger på tunge kjøretøy har resultert i 336 gebyrer, 385 bruksforbud og 6 anmeldelser denne vinteren

DEL

Denne vinteren har Statens vegvesen kontrollert vinterutrustningen på 11.286 tunge kjøretøy i Nord-Norge. Det er 3.638 flere enn forrige vinter.

– Hensikten med kontrollene våre er å fjerne trafikkfarlige kjøretøy fra veiene våre. I tillegg til flere kontroller har vi også konsentrert kontrollene mer mot grenseovergangene, sier seksjonsleder Helle Torill Sandvik i Statens vegvesen i ei pressemelding.

385 bruksforbud

Ifølge veivesenet har 385 kjøretøy blitt nektet å kjøre videre i løpet av vinteren, og det har blitt gitt 336 gebyrer. I seks tilfeller var manglene så alvorlige at det førte til anmeldelse.

Les også:

– Rundt seks prosent av de kontrollerte kjøretøyene har fått reaksjoner. Det betyr at de aller fleste kjøretøyene har de dekkene og kjettingene de skal ha, men at det dessverre fortsatt er noen som ikke har tingene i orden, sier Sandvik.

Bistand fra ellers i landet

Rett over nyttår måtte veivesenet sende utekontrollører fra sørligere deler av landet til Nord-Norge, ettersom det var store utfordringer med føret. Da var det også behov for flere hender på dekk.

– Vi er en landsdel med krevende vinterføre. I tillegg til bistand fra andre steder i landet, har vi også omfordelt egne ressurser. Resultatet er 48 prosent flere kontroller denne vinteren enn forrige, sier Sandvik i pressemeldinga.

Selv om vinteren i kalenderen nå kan anses som over, vil Statens vegvesen fortsatt kontrollere dekk og kjettinger dersom vær og føre krever det.

– Kravet om å ha dekk som er tilpasset føret gjelder hele året. Skal du ut på tur der du kan møte snø og is, må du fortsatt sørge for å ha med kjettinger og ha dekk som sikrer godt grep, sier Sandvik.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken