Flaskehals er nå historie

FERDIG: 420 KV-ledningen mellom Ofoten o Kvandal er ferdig. Det betyr større forsyningssikkerhet for strømkundene. Arkivfoto.

FERDIG: 420 KV-ledningen mellom Ofoten o Kvandal er ferdig. Det betyr større forsyningssikkerhet for strømkundene. Arkivfoto.

Artikkelen er over 3 år gammel

De 51 første kilometrene av den nye 420 KV-ledningen mellom Ofoten og Balsfjord er ferdig.

DEL

Strekningen mellom Ofoten og Kvandal er satt i drift.

Bestill Fremover+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

– Dette er en stor milepæl i prosjektet, sier prosjektdirektør Kirsten Faugstad, i en pressemelding.

– Det viser at vi holder fremdrift og at det jobbes godt, tilføyer hun.

– Forsyningssikkerheten nordover er med dette forbedret før kommende vinter, legger hun til.

– Strekningen Ofoten-Kvandal har ofte vært en flaskehals, men nå har vi to 420 kV ledninger på strekningen – med full reserve for hverandre om feil skulle oppstå, forklarer Faugstad.

Det er italienske Rebaioli SPA som har stått for byggingen, og på strekningen er det reist 138 stålmaster i delvis svært utfordrende fjellterreng.

– Vi er svært fornøyd med jobben som Rebaioli SPA har utført, både på tid og kost – og ikke minst i forhold til HMS, det har kun vært to mindre skader.

Byggingen av den 150 kilometer lange ledningen fra Ofoten til Balsfjord startet i mai 2014, og planen er å driftsette hele kraftledningen i 2017.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

App for iPhone

For Android

Artikkeltags