Statskog deler ut en million kroner til friluftstiltak

UTSIKT: Statskog deler ut en millioner kroner for å underbygge friluftsliv i norsk natur landet rundt. Bildet er fra Varden på Veggfjellet.

UTSIKT: Statskog deler ut en millioner kroner for å underbygge friluftsliv i norsk natur landet rundt. Bildet er fra Varden på Veggfjellet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Før sommeren får 70-80 idrettslag eller foreninger 5.000 eller 10.000 kroner.

DEL

Statskog-millionen er åpen for vårens søknader fra og med 1. april. Det trenger ikke være noe stort prosjekt for å være aktuelt.

– Vi velger ut 70–80 søkere i hver runde som hver får 5. 000 eller 10. 000 kroner. Det er jo ikke de helt store summene, men det er utrolig hva frivillige organisasjoner kan få ut av pengene, sier kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad i en pressemelding.

Bålmarsj og utedo

Målet med million fra Statskog, er å underbygge friluftsliv i norsk natur landet rundt.

– Det er viktigere enn noen gang og bidrar til livskvalitet og folkehelse. Det kjenner ekstra mange på nå, etter noen fantastiske påskedager, sier Skillingstad.

Tidligere tildelinger har gått til alt fra oppgradering av stier til bålmarsj, buldrevegg, utedo og benker på utsiktspunkt.

Garantist for friluftstilgang

Søknad sendes inn gjennom skjema på Statskogs nettsted, www.statskog.no/statskogmillionen.

Statskog SF skal ivareta og utvikle verdier på fellesskapets grunn og er en garantist for allmennhetens tilgang til jakt, fiske og friluftsopplevelser i norsk natur.

Artikkeltags