Gå til sidens hovedinnhold

Statsminister Erna Solberg godtar forelegg på 20.000 kroner

Politiet har nå konkludert etter statsminister Erna Solbergs bursdagsfeiring på Geilo.

Politiet har etterforsket hvorvidt det ble begått brudd på enten lokale eller nasjonale smittevernforskrifter i forbindelse med i 60-årsfeiringen på Geilo i vinterferien.

Solberg har selv fortalt at familien 26. februar dro på restaurant i den tro at det var den beste måten å ivareta smittevernet på. Selv deltok hun ikke på middagen. Dagen etter samlet storfamilien på 14 seg, inkludert statsministeren, i leiligheten Solberg hadde leid hvor de spiste sushi. Politiet besluttet fredag og gi statsministeren 20.000 kroner i forelegg for dette.

Erna Solberg godtar forelegget

Statsminister Erna Solberg sier til NTB at hun skal betale forelegget.

– Jeg tar politiets avgjørelse til etterretning. Tidligere har jeg sagt at hvis restaurantbesøket blir fulgt opp med bøter, så skal vi selvsagt gjøre opp for oss. Jeg beklager det som skjedde og kommer til å betale boten, sier Erna Solberg til NTB.

– Beklager

Uavhengig av etterforskningen har Solberg allerede beklaget at det ble holdt samlinger med flere enn ti familiemedlemmer de to dagene, og medgitt at hun ikke hadde god nok kunnskap om regelverket.

– Jeg som hver eneste dag står og forteller om smittevern til det norsk folk, burde kunnet reglene bedre. Men sannheten er at jeg ikke har sjekket reglene godt nok, og dermed ikke fått med meg at når en familie går ut sammen og er flere enn ti stykker, så er det faktisk et arrangement, sa Solberg da NRK meldte om saken.

Kommentarer til denne saken