Rune har ikke vært på Stetinden enda: – Som ordfører burde jeg nesten ha vært der

TIL TOPPS: Ordfører Rune Edvardsen ble løftet til topps nyttårsaften for å avduke et stilisert bilde av nasjonalfjellet Stetinden; det nye kommunevåpenet til Narvik kommune.

TIL TOPPS: Ordfører Rune Edvardsen ble løftet til topps nyttårsaften for å avduke et stilisert bilde av nasjonalfjellet Stetinden; det nye kommunevåpenet til Narvik kommune. Foto:

Narvik-ordfører Rune Edvardsen gjestet NRK P1 søndag morgen.

DEL

Like før klokka slo åtte søndag morgen, kunne narvikinger høre en kjent stemme i NRK P1, da Stetinden ble tema i radioprogrammet Opptur.

Tysfjord var en av de 66 kommunene som ved årsskiftet ble historie. Da deler av Tysfjord, hele Ballangen og hele Narvik ble slått sammen til nye Narvik kommune, ble også Stetinden for Narvik sitt fjell å regne.

– Er du fornøyd nå, ordfører Rune Edvardsen?, spør en av programlederne, hvorpå ordføreren svarer:

– Ja, vi er veldig fornøyde. Stetinden er et fantastisk fjell.

Da Edvardsen ble bedt om å beskrive det nye kommunevåpenet, og beskrev det som majestetisk med et høyt fjell i midten, kommer naturlig nok oppfølgingsspørsmålet: Har ordføreren selv vært på Stetinden?

– Nei, jeg har ikke vært der oppe selv. Jeg føler nesten jeg som ordfører burde ha vært der, svarer Edvardsen humrende, og legger til:

– Det er jo et tøft fjell å bestige. Du er ikke nødt å være fjellklatrer for å gjøre det, men du bør være i form, i hvert fall.

– Da har du kanskje et turmål for 2020, konkluderer programlederen, og er på nippet til å utfordre ordføreren til å bestige fjellet.

Les også:

Ta quizen:

Send inn tekst og bilder «

Del tekst og bilder fra din kulturopplevelse med oss, eller send forhåndsstoff til redaksjonen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken