Gå til sidens hovedinnhold

Stjal hjertestarter og hengte den opp på statue i sentrum

I tillegg tok en overstadig beruset mann seg inn på militært område i Evenes. En annen ble fratatt førerkortet i Skjomen etter fyllekjøring.

Politiloggen natt til søndag preges av vidt forskjellige hendelser.

Fyllekjøring, fjerning av hjertestarter, stjeling av bil, ulovlig opphold på militært område og slåssing er blant hendelsene som har preget politiets arbeid i narvikregionen, Tromsø, Bodø og Vesterålen i natt.

– Practical joke som i verste fall kan være farlig for andre

I Narvik meldes det om at noen har tatt ut en hjertestarter fra en gammel telefonkiosk ved Amfi kjøpesenter i sentrum, for så å feste den på en statue i nærheten.

– Ergo en hjertestarter mindre tilgjengelig i Narvik per nå, på grunn av tull, mest sannsynlig gjort i fylla, opplyser politiet på Twitter.

Politiet i Nordland har tatt ned hjertestarteren og levert den til legevakten. Til Fremover opplyser politiet at de ikke vil gjøre noe mer med saken, og at det ikke er klart hvem som har gjort det.

– Dette er en form for practical joke som i verste fall kan være farlig for andre. Unødvendig tull, sier politiet.

Tok seg inn på militært område i Evenes

På Evenes har en overstadig beruset og til dels utagerende mann i 30-årene tatt seg inn på militært område. Meldingen kom inn rundt klokken 00:30 i natt.

Politiet bortviste vedkommende fra området, og ga han pålegg om å holde seg unna.

Vedkommende var ikke militært personell, men en person som vanligvis har tilgang til området. Lørdag natt hadde han imidlertid ingenting å gjøre der:

– Det har ikke vært fare for noe militært utstyr eller lignende. Kun ren fyll, forklarer politiet til Fremover.

Fyllekjøring i Skjomen og bilstjeling i Bodø

Videre opplyser politiet om at en mann i 20-årene har blitt fratatt førerkortet og anmeldt etter fyllekjøring i Skjomen.

– Vedkommende blåste til høyere verdi enn det som er lovlig, og politiet tok med vedkommende til Narvik for å fremlegge blodprøver.

Klokken 05:34 fikk politiet melding om en stjålet bil i Bodø. Den aktuelle bilen ble funnet igjen klokken 05:47, med en person like ved som mistenkes for å ha stjålet bilen.

Vedkommende, en mann i 20-årene, var ikke edru. Bevissikring ble foretatt, og vedkommende ble anmeldt og fikk beslaglagt førerkortet sitt.

Mann forsøkte å bite en politibetjent i Tromsø

Rett over klokken ni søndag morgen melder Troms politidistrikt at de har rykket ut til Vannøya med helikopter etter melding om promillekjøring. En mann i 20-årene er lokalisert og pågrepet. Han fremstilles nå for blodprøve, og er mistenkt for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand. En sak opprettes på vedkommende.

I Tromsø har en beruset, utagerende mann blitt pågrepet og satt i arrest etter å ha vært involvert i en slåsskamp i sentrum. Han forsøkte også å bite en politibetjent under pågripelsen. Forholdene anmeldes, opplyser politiet på Twitter.

På E8 i Lavangsdalen utenfor Tromsø ble det også avholdt fartskontroll i natt. I 80-sonen ble det skrevet ut tolv forenklede forelegg.

Kjørte uten førerkort og truet politiet

I Myre i Vesterålen har politiet tatt hånd om en person som er mistenkt for kjøring uten gyldig førerkort. Vedkommende er en mann i 20-årene som også er mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand. Han kom også med gjentatte trusler mot politiet, og anmeldes også for dette.

– Stor takk til vitne som meldte om kjøringen, skriver politiet i Nordland på Twitter.

Les også

Promillekjøring endte i kræsj med parkert bil

Kommentarer til denne saken