I disse dager er det over 60 dager siden Rusland invadert Ukraina, og det er over 80 år siden man opplevde krig i Europa.

Det man oppleve i dag at vi har ett sterk NATO, og at generalsekretær Stoltenberg har vist god ledelse i den vanskelig tid.

I media for en stund tilbake kunne man lese at nestleder Knag Fylkesnes i SV ville at Norge skulle melde seg ut av NATO; og heller satse på ett nordisk forsvarssamarbeid med Sverige, Finland og Danmark.

Det er noen av oss som huske hva som skjedde på 1930-tallet da vi ikke satse på forsvaret, og hadde da ikke våpen til å stå imot Tyskland i 1940.

Nå i dag oppleve man at Sverige og Finland har planer om å søke medlemsskap i NATO, og da må man se bort ifra nordisk forsvarssamarbeid uten NATO.

I dag oppleve man at Russland bombadere byer i Ukraina, og dette rammer den sivile befolkningene, og mange har flytte ifra Ukraina til ett vesterlig land.

Det er skremmende at vanlige russere ikke få se på TV hva som skjer i Ukraina. I tillegg kunne man lese at skilandslag i Russland skal ha treningssamling på Krim, og det virker som toppledelse i Kreml bryr seg lite om hva hele den vestelig del har fordømt invasjon på Krim.

Dersom man skal stoppe krigen i Ukraina, er det viktig at Russland blir utestengt ifra interasjonale konkurranse i flere år fremover.

I disse dager får Norge mange flyktinger ifra Ukraina, og da er det viktig at vi tar imot disse menneskene med varme hender.

Det man må huske på i denne saken er at det ikke er vanlige russere sin skyld for krigen i Ukraina, men den politisk ledelse i Kreml.

I dag bor det noen russere i Norge, og de må få oppleve at det er trygt for dem å bo i Norge.

Nå er det viktig at man står samlet med befolkningene i Ukraina, og at man har godt vennskap med den vanlige russere.

Stopp krigen nå, Putin.

Stå på videre, Stoltenberg.

Leve Ukraina.

Med hilsen

Arild Sandvoll