– Vi visste ikke at han skulle komme, innrømmer Elise Bolsøy.

Men da de åtte jentene ble klar over at kronprinsen var ventet, stilte de seg opp med plakaten med påskriften «Vi heie på den kjekkeste», og satset på å komme på nært hold av kronprinsen.

Blink

De skjøt blink. For ikke bare stoppet kronprinsen og snakket med dem, han bidro også med autografen, og fikk «betalt» med Elise Bolsøys lue.

– Litt senere traff vi ham igjen, og da hilste han. Han kjente oss igjen, jubler de etter en hendelse som de helt sikkert vil ha med seg lenge, lenge.

– Det var veldig stas. Skikkelig stort, sier er den unisone meldingen fra Elise Bolsøy, Ingvild Lindgaard – som får æren for å ha fikset autografen – Julianne Engmo Leskelä, Ingrid Liljebakk, Leah Høybakkmo, Linnea Nordén, Ayla Elise Olsen og Mirjam Mathisen.

Engasjert

På spørsmål om hva de skal gjøre med plakaten når de er så mange og det bare er én autograf, forteller de at de i alle fall i første omgang har tenkt at den blir et fast innslag i klasserommet.

– Vi er 18 i klassen, men vi er åtte som har engasjert oss spesielt under NM, forteller de.

Kronprinsen overvar andre omgang av storslalåm for både kvinner og menn, og får også med seg slalåmkonkurransene tirsdag.

I tillegg blir det arrangert en lukket visning av filmen «Kampen for Narvik» for ham sammen med tidsvitner.

Med seg på tribunen på Asbjørstua hadde han med seg blant andre statsforvalter Tom Cato Karlsen, skipresident Erik Røste, generalsekretær i Norges Skiforbund Ingvild Bretten Berg, ordfører Rune Edvardsen og «NM-general» Erik Plener.