Gå til sidens hovedinnhold

Storstilt leteaksjon etter savnet kvinne på Evenskjer

Saken oppdateres

Troms politidistrikt leter etter en dement kvinne i 70-årene i området Planterhaugen på Evenskjer.

– Hun har på seg en tynn mørk rosa jakke, cirka 155 cm, slank, kort mørkt blondt hår. Politiressurser er på vei, vi er i starten av en leteaksjon, opplyste politiet på Twitter like før klokken 16.00 tirsdag.

Rundt klokken 17.00 kom politiet med en oppdatering av beskrivelsen på kvinnen:

– Hun skal ha på seg en lilla allværsjakke. Vi har kalt ut frivillige mannskaper, og sender politihelikopteret fra Tromsø med hundeførere og droner.

iHarstad melder at kvinnen ble meldt savnet av nær familie, og skal sist ha vært i kontakt med et annet menneske i 09-tiden tirsdag.

– Det er et stort terreng å lete gjennom, med mye vegetasjon, kratt og busker. Enda er det ganske lyst og fint ute, men vi håper å finne henne før det blir mørkt. Blir det mørkt og vi fortsetter søket kan det bli en langsom affære, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt, Jørgen Ahlquist, til avisa.

Politiet opplyser like etter klokken 21.00 at leteaksjonen fortsetter med uforminsket styrke, og vil gjøre det utover kvelden og natta.

– Akkurat nå er en Sea King i søk. Vi har kalt inn ytterligere frivillige letemannskaper, og Sivilforsvaret vil også bistå med logistikk og forpleining.

Kommentarer til denne saken