Egen nettside for strandrydding i Nord-Norge

Hugo Tingvoll i utogplukk.no

Hugo Tingvoll i utogplukk.no Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

På lørdag lanserte friluftsrådene i Nord-Norge en egen modul for strandrydding på utogplukk.no, det kommer fram av en pressemelding. Tidligere har nettsiden vært forbeholdt registrering av bærplukking.

Målet med nettsiden er å få flere til å rydde i fjæra, langs vann og vassdrag. Friluftsrådene ønsker at det skal gå sport i å registrere turer i fjæra der plukking av søppel er målet.

– Aldri før har det vært så mye fokus på strandrydding. Ikke rart det når vi ser hvor stort behovet er. Vi vet at mange synes det er motiverende og inspirerende å registrere sine turer på en egen nettside. Derfor har forskjellige varianter av turkassetrim blitt så populært rundt om i Nord-Norge. Vi ser det i Vesterålen, i Harstad, Tromsø, Nord-Troms og med Perletur i Finnmark. Nå håper vi det også skal bli populært å registrere strandrydding, det forteller Hugo Tingvoll, koordinator for ut og plukk.

Friluftsrådene håper at det kan bli konkurranse mellom naboer og kommuner.

– Her kan alle se sin egen aktivitet og sammenligne hvordan man ligger an i forhold til naboer, arbeidskollegaer og andre i familien. På nettsiden er det også statistikk som viser hvilke kommuner i Nord-Norge som ligger best an i landsdelen. Kanskje kommer vi til å kåre Nord-Norges beste kommune når sesongen er over. Vi legger også opp til at alle som er med kan være med i trekningen av premier og sikre seg en flott T-skjorte med motiv strandrydding i Nord-Norge, sier Hugo Tingvoll på vegne av friluftsrådene i Nord-Norge.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken