Nordlys: Administrerende direktør i Nordlys og regiondirektør i Amedia, Marit Skog, annonserte torsdag at hun nå har levert sin oppsigelse.

– Det ligger ingen dramatikk bak denne avgjørelsen, men jeg har kommet fram til at tiden er moden for å søke andre utfordringer, sier Skog.

Torsdag orienterte hun styrelederen sin om sin avgang. Skog forteller at tidene har forandret seg, og at det stilles andre krav til topplederne i dag.

– Da jeg gikk inn i jobben hadde jeg bakgrunn og kompetanse som passet da. Særlig har kravet om redaksjonell forståelse og kompetanse endret seg mye de siste årene og i tråd med at journalistikken er vår forretningsidé. Derfor har jeg kommet til konklusjonen at det er veldig greit for meg å overlate skuta til noen andre som har denne kompetansen.

Fantastisk utvikling

Hun forlater ikke sin stilling riktig ennå. En tid fremover vil hun holde i noen oppgaver.

– Jeg skal bidra så godt jeg kan for at overgangen blir så god som mulig, sier Skog.

I løpet av de fem årene med Marit Skog bak roret har Nordlys hatt en eventyrlig økning i antall abonnenter.

– Det har vært en fantastisk utvikling de siste årene, både i Nordlys og Amedia region nord. Vi har levert resultater som er langt sterkere enn det vi hadde turt å håpe på.

Ingen plan for fremtiden

Per nå har hun ingen plan for hva hun skal gjøre i fremtiden.

– Jeg brukte alle mine krefter og ressurser i denne jobben, så nå skal jeg ta meg litt tid for å finne ut hva jeg ønsker å jobbe med. Jeg har lang og bred bakgrunn, så det er helt sikkert noen som har behov for min kompetanse.

Hun innrømmer at det er vemodig at hun nå skal forlate Nordlys og Amedia.

– Det er vemodig, men samtidig godt. Jeg opplever at jeg har vært godt likt, og at folk mener jeg har gjort en god jobb. Men nå er jeg klar for nye utfordringer, sier hun med et smil.