– Alvoret er så stort nå at vi har kommet til et punkt der nok er nok, sier Torgeir Knag Fylkesnes, stortingsrepresentant for Sosialistisk Venstreparti (SV) fra Troms, til VG.

SV har ikke diskutert det eventuelle forslaget med de andre partiene på Stortinget.

– Helseministeren har til nå vist liten vilje til å se alvoret i situasjonen. Han nekter fortsatt for at det er en krise vi er i, selv om Helse nord selv har satt inn en krisestab, sier Knag Fylkesnes.

Beklager

Overfor Dagbladet beklager Høie hele situasjonen.

– Det er veldig beklagelig at vi igjen har kommet i denne alvorlige situasjonen, og jeg forstår veldig godt frustrasjonen som er i Nord-Norge, sier Høie til avisen.

– Jeg beklager at dette har skjedd, understreker han.

Lørdag ble det klart at fem av ti ambulansefly var satt på bakken på grunn av tekniske problemer. Søndag kveld var ett av disse tilbake i drift og på plass i Bodø, men situasjonen i Nord-Norge beskrives som kritisk.

Følger situasjonen

Høie sier i en melding til NTB at situasjonen er alvorlig.

– Jeg forstår at folk er urolige. Tjenesten har satt inn en rekke kompenserende tiltak og jobber på spreng for å løse de tekniske problemene.

– Jeg følger utviklingen nøye og forsikrer meg om at luftambulansetjenesten vurderer alle mulige tiltak. Når det gjelder det mulige mistillitsforslaget fra SV, har jeg ingen kommentar til det, sier Høie.

Babcock Scandinavian AirAmbulance (BSSA) tok over driften av alle landets ambulansefly 1. juli i år. Under en pressekonferanse søndag beklaget Babcock og sa at de tekniske utfordringene har vært større enn forutsett.

(©NTB)