Omkommet etter helikopterstyrt på Svalbard er hentet opp

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

En av de omkomne etter helikopterulykken på Svalbard er tirsdag blitt hentet opp. Norske og russiske letemannskap fortsetter letingen etter de øvrig omkomne. 

Det var åtte russiske statsborgere om bord i helikopteret som styrtet i havet nord for Kapp Heer-basen på Svalbard torsdag. Mandag ettermiddag ble en av de omkomne funnet på rundt 200 meters dyp, omkring 130 meter fra der hvor helikopteret styrtet. I 09-tiden tirsdag morgen fikk letemannskapene hentet mannen opp på dekk.

– Det har vært en aksjon i løpet av natten, hvor en av de omkomne ble hentet opp med bistand fra en russisk ubåt og den norske båten G.O. Sars, opplyser kommunikasjonsrådgiver Terje Carlsen hos Sysselmannen på Svalbard til NTB.

Fortsetter letingen

Fremdeles gjenstår det å finne de øvrige sju personene som var om bord på helikopteret. Røde Kors og russisk mannskap søkte mandag etter omkomne og vrakrester i strandsonen på nordsiden av Isfjorden, men de gjorde ingen funn. Søket fortsetter tirsdag på sørsiden av Isfjorden.

Seks personer fra Longyearbyen Røde Kors og åtte russere skal også gå langs land ved munningen Grønfjorden. Det søkes fortsatt med miniubåter, både for å kartlegge bunnen rundt helikoptervraket med sikte på å forberede heving, og for å lete etter omkomne.

– Vi har så langt ikke gjort andre funn. Letingen fortsetter både med undervannssøk og strandsøk, sier Carlsen.

Vil forsøke å heve helikopteret

Det er offshoreskipet Maersk Forza som skal forsøke å heve helikopteret fra havbunnen på 209 meters dyp. Skipet var mandag på vei til Hammerfest.

Natt til tirsdag gikk mannskap fra Havarikommisjonen om bord og ble med videre til Svalbard.

Artikkeltags