Svarta Bjørn-konferansen har presentert ny foredragsholder: Mona Anita

Mona Anita Espedal

Mona Anita Espedal Foto:

DEL

– Vi er glade over å kunne presentere Mona Anita Espedal.

Det skriver Vinterfestukas Svarta Bjørn-komité på sine Facebooksider.

– Mona Anitas sterke historie har blitt kjent gjennom media, blant annet i NRK Brennpunkt-dokumentaren «En søsters kamp».

– Beskrivelsene av mishandling og omsorgssvikt og ikke minst den manglende oppfølgingen fra kommunen etter svært mange bekymringsmeldinger har rystet oss. Nå kjemper Mona Anita en kamp mot kommunen som sviktet henne, stortingspolitikernes tomme ord og for rettferdighet., skriver komiteen videre.

Fra før av er «hypokonderlegen» Ingvard Wilhelmsen bekreftet som foredragsholder, i tillegg til konferansier Per Sundnes.

Svarta Bjørns ånd

– Mona Anita har en utrolig sterk historie, på mange måter. Det ene er bakgrunnen og barndomshistorien hennes, men også den kampen hun står midt i nå, både mot kommune og stortingspolitikere. Det motet hun viste da hun var i Debatten på NRK var mildt sagt imponerende.
Det sier A.K. Schille-Rognmo, produsent i Vinterfestuka og Svarta Bjørn-konferansen.

– Hvis du skal ha noen i Svarta Bjørns ånd så er hun absolutt en god kandidat, sier Schille-Rognmo.

Forrige foredragsholder som ble presentert til Svarta Bjørn-konferansen ble avlyst, etter å ha blitt dårlig mottatt av blant annet publikum:

Les mer:

Skal man dømme på reaksjonene på Svarta Bjørn-konferansens egne sider er reaksjonen på sosiale medier av en litt annen karakter enn da French ble lansert. Mens kommentarfeltene i sosiale medier og på Fremovers sider «kokte» i forbindelse med French, er det en litt annen type koking i forbindelse med lanseringen av Mona Anita Espedal:

– Usedvanlig godt valg !!!!!!!!!!

– Flott valg – Mona Anita har en stemme verd å lytte til!

– Bra valg!

Avlyst French

Svarta Bjørn-komiteen kommenterte slik avlysningen i en pressemelding tidligere i desember:

– Vi ser at det er sider ved denne bookingen som er problematiske, også sett i lys av den nylig utdelte fredsprisen. Vår intensjon var aldri å gjøre Joshua French til en helt, men å høre hans versjon av en mye omtalt og kontroversiell sak. Klimaet, debatten og offentlig omtale av hendelsene i Kongo har endret seg betydelig siden tidspunktet bookingen ble gjort. Dette har vi tatt inn over oss, og foredraget er derfor tatt ut av programmet. Vi kommer tilbake med ytterligere bookinger til Svarta Bjørn Konferansen som forhåpentligvis også vil skape engasjement og debatt, men ikke av en slik karakter som vi nå har registrert, skriver Vinterfestuka i en uttalelse.

French selv har ikke ønsket å kommentere Narviks nei:

Artikkeltags