Gå til sidens hovedinnhold

Flyvraket etter Svolvær-ulykken ligger på 60–70 meters dyp

Artikkelen er over 3 år gammel

Flyhavarikommisjonen på vei til ulykkesstedet i Svolvær.

Flyhavarikommisjonen har sendt to inspektører til Svolvær for å bistå i arbeidet etter småflystyrten søndag kveld der to personer omkom.

Havariinspektør Birger Andreas Bull sier til NTB at de vil starte med å lokalisere flyvraket for å få det hevet. Det er meldt laber bris fra sørøst og rundt 1 minusgrad i leteområdet mandag.

Inspektørene vil være framme i området tidlig mandag ettermiddag.

Ligger på 60–70 meter

Politistasjonssjef Ketil Finstad-Steira i Svolvær sier til NTB at de mener vraket ligger på 60 til 70 meters dyp og at de tror de har lokalisert det.

– Når det gjelder hevingen av flykroppen, så kommer Flyhavarikommmisjonen hit klokka 1 i dag. Når vi har snakket med dem, vil vi lage en plan for når vraket skal heves, sier politistasjonssjefen.

Det er godt vær i leteområdet mandag og ifølge politiet greie forhold for å få opp vraket. Spørsmålet om når det kan heves avhenger av hvor utstyret kan hentes fra. Finstad-Steira regner med at de vil ha klarlagt det i løpet av mandag ettermiddag.

Navnene på de omkomne vil bli frigitt mandag.

Les også

De omkomne var medlemmer i Tromsø flyklubb: – En tragedie

Stengte flyplassen

Svolvær lufthavn holdt stengt for dagens to første avganger mandag.

Det var tårnet på flyplassen som varslet om ulykken, som skjedde rett etter at et Piper småfly hadde tatt av for å returnere til Tromsø. Flyplassens båt fant de to forulykkede i sjøen.

Flyplassjef Bjørn Opsahl sier til NRK at flyplassen holdes stengt for å ta vare på de ansatte.

– Av hensyn til dem som var på jobb, har vi valgt å stenge for de to første avgangene. Vi må følge opp dem som har vært i innsats, og de har en del sterke inntrykk å bearbeide, forklarer han.

Les også

To personer bekreftet omkommet etter at småfly havarerte i sjøen ved Svolvær

 

Kommentarer til denne saken