Team Rynkeby avdeling Nord-Norge sykler fra Kiel til Paris med 41 ryttere for å samle inn penger til Barnekreftforeningen. Tre av disse representerer Narvik.

Thomas Holmstrøm, Silje Hanssen og Sverre Dalhaug utgjør trekløveren som kommende mandag skal tråkke 131 mil over seks etapper. Simon Devold representerer også Narvik og er en del av serviceteamet til Team Rynkeby. Devold skal bistå rytterne på ferden til den franske hovedstaden.

Mistet konen til kreft

Trioen er klare på hvorfor de velger å vie tid og kalorier til det veldedige formålet.

– Det er veldig givende å være med på dette. Man bidrar med penger til barnekreftforeningen og får flotte nettverk med nye folk og har det mye moro – selv om det er en alvorlig sak som ligger til grunne, forklarer Team Rynkeby-syklistene.

Pensjonist Sverre Dalhaug forteller at han har opplevd kreft på nært hold.

– For min del er jeg med fordi jeg har opplevd det i nær familie. Kona mi døde av kreft, og jeg har i dag barnebarn. Jeg tenker med gru hvis det skulle bli skje noe slikt med dem. Det er den største motivasjonen, sier Dalhaug.

En av fem rammede dør

Thomas Holmstrøm fremhever mangelen på kunnskap om barnekreft.

– Det er lite forskning på barnekreft. Hos en voksen kan man nesten gå tilbake og spore hvordan man har levd, mens unger med kreft har blitt født inn i noe de ikke kan gjøre noe med.

– I dag går det heldigvis bra for de fleste som blir rammet. Fire av fem går det bra med, men for den femte familien er det uansett forferdelig, sier Holmstrøm.

– Så det handler om å redde den femte og. Vi i Team Rynkeby ønsker å bidra til samle inn så mye midler at man kan forske og finne ut hva som gjør at unger får kreft, legger Dalhaug til.

Besøker kreftsyke barn

Fredag reiser Narvikingene ned til Oslo for å møte de fire andre Team Rynkeby-lagene i landet. Lørdagen sykler de prolog inn til Rikshospitalet.

– Vi besøker de kreftrammede ungene på rikshospitalet, spanderer is og har forskjellige arrangementer for dem, forklarer Dalhaug.

Neste dag bærer det så videre til startstreken i Kiel før rittet begynner mandag 10. juli.

Uavkortet til veldedighet

Team Rynkeby-trioen forteller at midlene som kommer inn er øremerket til barnekreftforeningen.

– Folk tror kanskje at pengene går til sykler og utstyr, men alt går direkte til barnekreftforeningen. Sykler og klær betaler vi helt selv, understreker de.

De tre syklistene forklarer at den eneste konkurransen under rittet for deres del går på å samle inn mest mulig penger til veldedighet, og at Team Rynkeby jobber som et lag for at alle deltakerne skal komme seg til Paris.

– Målet for oss i Nord-Norge er å samle inn én million kroner, sier Silje Hanssen.

Anbefaler folk å delta

Tidligere år har Narvik vært representert med tosifret antall Team Rynkeby-ryttere. Neste år håper Sverre, Thomas og Silje at Team Rynkeby Narvik kan nærme seg de sifrene.

Team Rynkeby er så stort at det utgjør en stor forskjell, understreker Hanssen.

Dørstokkmila er kanskje tung å overvinne for de fleste, men Thomas Holmstrøm håper at Narvikinger vil kombinere mosjon med innsamling av veldedige penger.

– Jeg har aldri vært noen syklist i mitt liv og var rimelig utrent da jeg begynte, men sånn som formen er nå skal det gå helt fint å komme seg til Paris.

– Jeg liker å kalle dette for trening med mening, smiler Holmstrøm.

Syklistene avslutter med å fortelle at man ikke nødvendigvis trenger å hive seg på sykkelen for å støtte barnekreftforeningen.

– I dag er det lett å bidra. Man har vipps, kontooverføringer og SMS-tjenester man kan benytte seg av for å gi penger til barnekreftforeningen, poengterer trioen.