Gå til sidens hovedinnhold

Ta vare på naturen – nei til vindturbiner

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mange av våre medlemmer vandrer eller har vandret i fjellene tidligere. Mange har hytter i regionen som de besøker eller har besøkt tidligere, det være seg på Bjørnfjell, Veggfjellet eller andre fjellområder i regionen vår. Naturen og stillhet er av stor verdi, og vi vil overlevere denne naturen til de neste generasjonene som den er.

Da Futurum viste til alle områdene som noen hadde sett seg ut som mulige vindkraftområder, ble Facebook-gruppen Motvind Ofoten etablert og har allerede ca. 2000 medlemmer. Det er oss innbyggere i Ofoten, som må gjøre alt vi kan for å bevare naturen for framtidige generasjoner. Verdien av uberørt natur er en av de største inntektspotensialer for framtidig turistnæring og bolyst.

Det er nok vannkraft i regionen. Ja vi har faktisk masse overskudd og Nygård vannkraftstasjon skal oppgraderes og dermed øke kapasiteten ytterligere på elektrisk strøm.

Vi må ha søkelys på verdien av fjellene rundt oss og ikke støtte de som vil bygge ut flere vindturbiner enn de som allerede er på Nygårdsfjellet.

Kommentarer til denne saken