Norges Håndballforbund region Nord arrangerer hvert år en regional talentsamling for spillere på vei ut av 14-årsspill. Her møtes jenter og gutter fra Orkanger i sørvest til Vadsø i nordøst.

Fire Nor-jenter

I årets uttak ble hele fire jenter fra Nor HK tatt ut. Dermed venter flere dager med trening og tester på Orkanger siste helgen i juni. De fire er Aurora Binde Kristiansen, Hanna Klukstad Horne, Leah Hestnes Høvik Karlsen og Kamila Waclawska.

– Vi er skikkelig stolt over å få med så mange. Men først og fremst er det jo en påskjønnelse til hele laget. Vi har fortsatt nesten 20 jenter i 08-kullet i Nor HK. Mange har vært aktuelle for denne samlingen. Det er en konsekvens av at jentene møter tøff motstand på hver trening, sier trener Anders Horne.

100 jenter

Jentene har også levert en flott sesong. Jentene ble dobbeltvinnere i Landsås Cup. Laget vant Alta-turneringen og ble nummer to i nordnorsk mesterskap.

Samlingen på Orkanger starter 22. juni og varer i tre dager. Spillerne har hatt samlinger sammen med spillere fra Harstad, Lofoten og Vesterålen i forkant av uttaket. Totalt ble det tatt ut 100 jenter fra Vadsø i nordøst til Orkanger i sørvest. Martine Østerberg, Miriam Daniel og Kajsa Lundahl ble alle nominert til en bruttotropp og står på venteliste ved eventuelle forfall. Aksel Plener står på venteliste hos guttene.

Se padelfinalene i reprise her

Comet-ja etter Manglerud-utkastelse. Harr: – Hadde vært uaktuelt for oss

Sensasjonell signering: – Narvik er en kul hockeyby