Har gjenopptatt søket i Tamokdalen

Artikkelen er over 1 år gammel

I dag skal de for første gang bruke radar til å lete etter den savnede skiløperen.

DEL

(Nordlys) Ved 9-tiden søndag ble søket etter den siste omkomne gjenopptatt på Blåbærfjellet i Tamokdalen. To menn og en kvinne ble tidligere denne uken funnet omkommet i skredet, men det har så langt ikke lyktes letemannskapene å lokalisere den fjerde savnede.

Den første omkomne ble fraktet ut av skredet onsdag, de to andre torsdag. De tre er så langt ikke identifisert.

22 personer, 2 hunder og 1 helikopter var i aksjon ved 12-tiden søndag, opplyser politiets innsatselder, Ragnar Schjølset, til Nordlys.

- Vi gjennomfører hundesøk, søk med georadar og vi driver med manuelt søk med sondestenger. Foreløpig har vi ikke gjort noen interessante observasjoner eller funn, sier Schjølset.

Været er kaldt og klart, noe som gir godt flyvær, opplyser Schjølset. I dag er første gang det blir søkt med radar i skredet.

- Det er et forholdsvis stort område som skal avsøkes. Det går fremover, men det er en del igjen. Vi vet ikke enda om vi blir ferdig med det i dag, eller om vi må fortsette med den senere. Vi håper å få gjort mest mulig i dag, sier Schjølset.

Mikael Sten (29), Niklas Nyman (36) og André Stenfors (32) fra Finland og Disa Bäckström (29) fra Sverige mistet livet i et snøskred på Blåbærfjellet i Tamokdalen 2. januar. Krevende værforhold og snøskredfare har komplisert arbeidet med å få de omkomne ut av fjellet.

Artikkeltags