Har funnet to menn og en kvinne i skredet i Tamokdalen

TRE FUNNET: To menn og en kvinne er hentet ut av skredet i Tamokdalen. De er foreløpig ikke identifisert. Her blir en av de omkomne kjørt bort fra Tamokdalen onsdag denne uken.

TRE FUNNET: To menn og en kvinne er hentet ut av skredet i Tamokdalen. De er foreløpig ikke identifisert. Her blir en av de omkomne kjørt bort fra Tamokdalen onsdag denne uken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tar i bruk radar for å finne den fjerde omkomne etter skredtragedien.

DEL

Nordlys: To menn og en kvinne er så langt funnet omkommet i skredet på Blåbærfjellet i Tamokdalen. De omkomne er foreløpig ikke identifisert, opplyser politiet. Letemannskapene vet ikke hvor liket til den fjerde skikjøreren befinner seg.

Letemannskapene i Tamokdalen har søkt gjennom hele området som er pekt ut som primær søketeig uten å finne den fjerde omkomne. I morgen søndag settes en radar inn i søket.

– Det er en radar som søker rett ned til ti meters dybde, og som man mener skal kunne gi gode signaler fra metall og en menneskekropp, sier politiets innsatsleder, Ragnar Schjølset.

Schjølset forteller at radaren dras over bakken. Det vil også bli gjort nye søk med skredstenger på enkelte posisjoner i morgen.

Optimistisk

Letingen i Blåbærfjellet ble avsluttet for dagen lørdag ettermiddag.

– Vi er fortsatt optimistisk på sjansen for å finne den som er savnet, og i morgen skal vi søke med en ny søkemetode vi ikke har brukt før, sier Schjølset.

Selv om hele det primære søksområdet er gjennomsøkt, kan ikke Schjølset utelukke at den omkomne ligger der.

– Med den måten vi har søkt på, kan vi ikke si med hundre prosent sikkerhet at vedkommende ikke ligger i området. Det er for mange feilkilder: Man kan for eksempel tolke at man treffer bakken når man treffer en menneskekropp, og det er krevende terreng, så det er ikke nødvendig vis lett å tolke når man treffer noe med en søkestang, sier Schjølset.

Mer enn forventet

35 personer deltok i søket lørdag. To helikoptre fra Forsvarets 339 skvadron på Bardufoss støttet arbeidet.

– Vi har fått søkt mer enn vi hadde forventet, for vi hadde godt med ressurser, har fått utnyttet dagen og hatt godt arbeidsvær, sier Schjølset.

Mikael Sten (29), Niklas Nyman (36) og André Stenfors (32) fra Finland og Disa Bäckström (29) fra Sverige mistet livet i et snøskred på Blåbærfjellet i Tamokdalen 2. januar. Krevende værforhold og snøskredfare har komplisert arbeidet med å få de omkomne ut av fjellet.

Letingen etter den siste omkomne vil bli gjenopptatt i 9-tiden søndag.

Artikkeltags