En av de omkomne i Tamokdalen er funnet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Letemannskapene har funnet av de omkomne skikjørerne i Tamokdalen.

DEL

En av de fire har blitt gravd ut av snømassene, melder NRK. Norsk Folkehjelp, Røde Kors, politiet og Forsvaret bidrar i leteaksjonen.

Arbeidet med å sikre skredområdet og helikopterlandingsplassen er ferdig, og onsdag formiddag startet arbeidet med å få ut de fire som ble tatt av skredet.

En person funnet

Vedkommende er i ferd med å bli fraktet ned fra fjellet i helikopter i 13.30-tiden onsdag ettermiddag. Det opplyser John Kåre Granheim, politiets innsatsleder i Tamokdalen.

- Vi har gjort funn av en person i skredområdet, sier Granheim.

Ved 14-tiden ble den første omkomne fraktet ned med helikopter og hentet av en bårebil.

- Så jobber vi videre med å finne de siste tre også, men vi har værutfordringer som igjen gjør at vi må ta en statusoppdatering om jobben videre utover ettermiddagen, kvelden og natta, fortsetter innsatslederen til Nordlys.

De finske skiløperne Mikael Sten (29), Niklas Nyman (36), André Stenfors (32) og svenske Disa Bäckström (29) er antatt omkommet i skredet, som gikk onsdag 2. januar

Fortløpende vurdering

Onsdag ettermiddag er det uklart om innsatsen på selve fjellet kan fortsette. Etter klarvær i formiddagstimene, har det nå begynt å snø. I ytterste konvekvens må mannskapet tas ut av fjellet.

- Det er en fortløpende vurdering. Tar vi dem ikke ut, må de være oppe på fjellet til i morgen. Det er ikke en ønsket situasjon, selv om de har utstyr for å klare seg der oppe, sier Granheim til Nordlys.

- Vi er avhengige av flere faktorer for å fortsette - sikt, lys og vindforhold påvirker muligheten for å ta ut innsatspersonell, legger han til.

Artikkeltags