Gå til sidens hovedinnhold

Samlet inn nesten ti millioner

Artikkelen er over 3 år gammel

Slo sin egen rekord.

I år har Team Rynkeby samlet inn nesten ti millioner kroner, mer eksakt 9,8 millioner kroner. Disse pengene går til Barnekreftforeningen. Innsamlingens størrelse vil si at de slo sin egen rekord for fjerde året på rad.

Sjekken ble delt ut fredag kveld.

– Når jeg ser disse menneskene som engasjerer seg 150 prosent i kreftsaken blir jeg fascinert og rørt, siteres Kenneth Baltzeresen i Team Rynkeby på i en pressemelding.

Seks land

Konseptet Team Rynkeby går ut på at det sykles fra Oslo til Paris på sommeren. Totalt er det 1.900 syklister og 450 hjelpere fra 48 lokale lag fra Danmark, Sverige, Finland, Norge, Færøyene og Island. I alle landene samles det inn penger til barne med kritiske sykdommer, og i Norge går altså pengene til Barnekreftforeningen.

30. juni til 7. juli i år syklet de distansen fra Oslo til Paris.

– Fantastiske folk, fantastisk sak og tidenes beste vær. Årets tur til Paris ble en god opplevelse for alle som var med. Jeg ser store potensialer og muligheter for Team Rynkeby i tiden fremover, og gleder meg til å ta fatt på neste års sykkelaksjon. Da blir det 9 lag som skal sykle til Paris, forteller Baltzeresen.

Les også:

Les også

Thomas blir ikke lei av å sykle for veldedighet: – Vi håper å samle inn to millioner kroner

Går til forskning

Fredag kveld var deltakere fra Team Rynkeby med sine lagkapteiner og familier samlet på Gardermoen sammen med Barnekreftforeningen for å rekke over den store pengesjekken.

For Barnekreftforeningen er Team Rynkeby svært viktig, ettersom de er den største giveren. Pengene skal gå til forskning på barnekreft.

– Fire av fem barn som får kreft blir friske. Vi gir oss ikke før alle overlever. Derfor trenger vi midler til å forske videre på dette, sier leder av Barnekreftforeningen, Trine Nicolaysen.

Fra Narvik-regionen deltok ni syklister i årets ritt.

Kommentarer til denne saken