Gode besøkstall for Hålogaland Teater

Turnésuksess: Forestillingen «Gutten som ble et insekt» var en av oppsetningene som var på veien i 2018. Den ble spilt i Narvik i april.

Turnésuksess: Forestillingen «Gutten som ble et insekt» var en av oppsetningene som var på veien i 2018. Den ble spilt i Narvik i april. Foto:

Publikum strømmet til Hålogaland Teater i 2018 som aldri før. Særlig gledelig er økningen i antall publikum på turnéforestillingene.

DEL

Tett på 55 000 publikummere var innom Hålogaland Teater i løpet av 2018. Det er drøyt 600 flere enn året før. Økningen besøk på turnéforestillingene gikk fra 8000 i 2017 til 13000 i 2018. Det skriver teatret i en pressemelding.

Hålogaland Teater er regionteatret for Troms og Finnmark, og har sin base i Tromsø. De besøker 15 spillsteder i de tre nordligste fylkene, fra Mo i Rana i sør til Vardø i nordøst.

Suksess på turné

– Storsatsingen «Sykle i snøstorm» trakk mer enn 5000 publikummere i fjor og står for en stor del av besøkstallene. Og ikke uventet var det mange, over 8000 små og store barn, som også i 2018 ville se «Et juleeventyr». Samtidig har vi rukket å spille for nesten 13000 på turné. Det er jeg veldig glad for. Vi har hatt noen riktig flotte forestillinger ute på veiene i 2018 og publikum har tatt dem godt imot, sier en fornøyd markeds- og informasjonssjef Anika Mackenroth.

Variert program

– Programmet i 2018 har vært veldig bredt. Det inneholdt både de store formatene som «Twigs», «Nordens Paris» og nevnte «Sykle i snøstorm», men også noen smalere prosjekter med tanke på form og innhold. Storsatsingen «Sykle i snøstorm» var på mange måter spesiell. Den førte blant annet til at flere studenter i teatret enn vanlig. For oss er det en suksess når vi treffer folk med forestillingene. Det viktigste er at de som kommer, har en god opplevelse, legger Mackenroth til.

Hun peker på at barn og unge er viktige målgrupper for Hålogaland Teater.

– Vi har vært heldige og truffet godt med våre barneforestillinger i 2018, så godt at vi viderefører noen av dem også i inneværende år.

– Tre av suksessforestillingene fra 2018 skal på turné nå i år. Jeg lover at vi ikke skal spare på godbitene, avslutter Mackenroth.

Artikkeltags