Gjennom samarbeidet med SunHydrogen vil det narvikbaserte selskapet Teco 2030 forsøke å styrke sin internasjonale synlighet, spesielt i USA, og fremme sine nullutslippsbrenselcelleprosjekter rundt om i verden, melder Teco 2030 i en børsmelding mandag morgen.

Store penger

Det handler om store penger. Sunhydrogen går inn med 100 millioner kroner i Teco 2030.

Sunhydrogen utvikler en banebrytende teknologi for å lage fornybart hydrogen ved bruk av sollys og hvilken som helst vannkilde. Teknologien er for tiden under utvikling.

Fordi Sunhydrogen’s teknologi direkte bruker de elektriske ladningene skapt av sollys for å generere hydrogen, er ikke selskapet teknologi avhengig av nettstrøm eller kostbar kraftelektronikk. I tillegg så er Sunhydrogen’s skalerbare teknologi planlagt å gi energi stabilitet i områder uten nok strømnett kapasitet, heter det videre.

Strategisk investering

– Jeg er glad for å offentliggjøre denne strategiske investeringen fra Sunhydrogen i USA som vil øke synligheten vår og en sterk strategisk partner i USA som har svært ambisiøse hydrogenplaner, sier Teco 2030s administrerende direktør Tore Enger.

Etter investeringen vil SunHydrogen bli invitert til ét styreverv i Teco 2030s styre. Som en del av investeringen er de to partene enige om å ytterligere diskutere deres felles intensjon om å se på muligheter for en potensiell virksomhetssammenslutning der en notering av investoren på en amerikansk børs vil bli utforsket.

– Jeg ser frem til å samarbeide med Sunhydrogen om vårt oppdrag mot en nullutslippsfremtid, la Enger til.

– Sunhydrogen tror sterkt på Teco2030s visjon, forteller Sunhydrogens administrerende direktør, Tim Young.

– Vi er forpliktet til å fremme den grønne hydrogenøkonomien, og gjennom vårt samarbeid med Teco 2030 tror vi at våre selskaper kan gjøre en betydelig påvirkning i et raskt voksende marked som Goldman Sachs anslår å være verdt 12 billioner dollar innen 2050, utdyper han.